A kiemelt események kivételével az online térben rendezik meg a programokat.

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan idén is bárki részt vehet a Budapest Design Week programsorozatban. Nagy különbség, hogy a fesztivált idén elsősorban az online térben rendezik meg, valamint hogy a szervezők eltekintenek a részvételi díjtól. A központi téma a Tartsd körforgásban! lesz.

2020-ban 17. alkalommal, október 1-11. között kerül megrendezésre a Budapest Design Week fesztivál. A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

Tekintettel a koronavírus-járványhelyzetre, a fesztivál a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztivál lesz, melynek keretében programjai jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan a Budapest Design Week szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A programok tekintetében a Szervező nem szab tematikai feltételeket, a központi témához – Tartsd körforgásban! – való csatlakozás opcionális lehetőség.

A központi téma a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

A 21. század egyik legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, melynek kiemelt fontosságú aspektusa, részleges megoldási lehetősége az „egyszerű” újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság.

A körforgásos gazdaság nem lineáris rendszerekben, hanem folyamatos visszacsatolásban gondolkodik: a körforgásos modellek már a terméktervezés folyamatának korai fázisában számolnak a termék leendő újrahasznosításával, mely által a ma legyártott termékek automatikusan a jövő nélkülözhetetlen alapanyagaivá válnak. E folyamat egyaránt magában foglalja az erőforrások minden eddiginél hatékonyabb felhasználását, a termékek életciklusának meghosszabbítását, a hulladéktermelés minimalizálását, valamint a termék százszázalékos újrafelhasználását.

További információkat itt találsz a rendezvényről.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Visszarendeződés nem lesz – megnyílt a Budapest Design Week

Visszarendeződés nem lesz – megnyílt a Budapest Design Week

Az „új normálist” igyekszik megfejteni az idei Design Hét Budapest.

Designerek formálta „szép új világ”

Designerek formálta „szép új világ”

Október 8-án indul az idei Budapest Design Week.

A diverzitás lesz a központi téma az idei design világnapon

A diverzitás lesz a központi téma az idei design világnapon

Pop-up kiállítás és kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket június 29-én a FISE galériában a World Industrial Design Day alkalmából.

Hirdetés