Hirdetés

A kiemelt események kivételével az online térben rendezik meg a programokat.

Hirdetés

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan idén is bárki részt vehet a Budapest Design Week programsorozatban. Nagy különbség, hogy a fesztivált idén elsősorban az online térben rendezik meg, valamint hogy a szervezők eltekintenek a részvételi díjtól. A központi téma a Tartsd körforgásban! lesz.

2020-ban 17. alkalommal, október 1-11. között kerül megrendezésre a Budapest Design Week fesztivál. A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

Tekintettel a koronavírus-járványhelyzetre, a fesztivál a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztivál lesz, melynek keretében programjai jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan a Budapest Design Week szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. A programok tekintetében a Szervező nem szab tematikai feltételeket, a központi témához – Tartsd körforgásban! – való csatlakozás opcionális lehetőség.

A központi téma a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

A 21. század egyik legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, melynek kiemelt fontosságú aspektusa, részleges megoldási lehetősége az „egyszerű” újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság.

A körforgásos gazdaság nem lineáris rendszerekben, hanem folyamatos visszacsatolásban gondolkodik: a körforgásos modellek már a terméktervezés folyamatának korai fázisában számolnak a termék leendő újrahasznosításával, mely által a ma legyártott termékek automatikusan a jövő nélkülözhetetlen alapanyagaivá válnak. E folyamat egyaránt magában foglalja az erőforrások minden eddiginél hatékonyabb felhasználását, a termékek életciklusának meghosszabbítását, a hulladéktermelés minimalizálását, valamint a termék százszázalékos újrafelhasználását.

További információkat itt találsz a rendezvényről.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Design Hét a körforgásos gazdaságra átállás jegyében

Design Hét a körforgásos gazdaságra átállás jegyében

Magyarország még a körforgásos gazdaságra való átállás elején jár, az idei Design Hét edukál, párbeszédet kezdeményez, és maga is innovál ezen a téren.

Díjnyertes szemüveg, ami egy belső érzéssel harcol

Díjnyertes szemüveg, ami egy belső érzéssel harcol

A Tipton NVSBLE szemüvege különdíjat kapott a Formatervezési Tanácstól. Most a tervező mondja el a keret titkait.

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

A szakmai zsűri egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

Hirdetés