Elérhető árú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalommal.

Hirdetés

Egy jól sikerült próbafőzés után a héten nyit a várva várt MOME Kantin írta az egyetem honlapja. Az új üzemeltető a Fody Event Kft., amelynek számos kritériumnak kellett megfelelnie: az elérhető árszínvonalú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalom mellett kiemelt szempont volt a fenntarthatóság és az egyediség is. A menza és a kávézó a kerület polgárai számára is nyitott lesz, ezzel is serkentve egy igazán versenyképes, a MOME brandet építeni képes szolgáltatás megszületését. 

Próbafőzés a MOME Kantinban – Fotó: MOME

A MOME Kantin 2.0 a MOME Groundban nyílik meg szeptembertől, míg előreláthatóan október elején indul a MOME TWO épületében a kávézó – közölte szintén a honlap, amely részletesebben is a koncepcióról. 

Várhatóan a XII. kerület egyik legszerethetőbb menzája jön létre, olyan szolgáltatási színvonalon, amely méltó az új campus világához. 

Az étterem több mint 170, a kávézó közel 160 m2 lesz majd. A Kantin pályázat előkészítésében és lebonyolításában a MOME oldalán a régóta gasztroterületen tevékenykedő, az üzleti és kommunikációs kihívásokat design szemléletű tervezéssel megoldó Skillcom cég vett részt. A Skillcom alapító és üzletfejlesztési vezetője, Bánhalmi Kata így nyilatkozott a kiválasztási folyamatról:

„Mind üzemeltetési, mind gasztronómiai szempontból fel kellett mérnünk a MOME Campus adottságait, a diákok, a tanárok és a MOME dolgozóinak igényeit, és ezeket együttesen képviseltük a kiválasztási folyamat során. Ugyanakkor szükség volt az egyetem nyitottságára, maximalizmusára és a folyamatban résztvevő szereplők (HÖK, tanárok, menedzsment) aktív közreműködésére is. Igazi csapatmunka volt.”

A Fody Event and Party Service Kft. csaknem 30 éves családi vállalkozás, amely rendezvény cateringgel, rendezvényszervezéssel, illetve helyszínek üzemeltetésével foglalkozik. A Budakeszi telephellyel rendelkező cég alapítója szinte minden nap elhaladt autójával az épülő Campus mellett és már jóval a pályázat kiírása előtt meglátta a lehetőséget az együttműködésben. 

Albert-Fodor Noémi ügyvezető, tulajdonos elmondta: a menük összeállításánál a szempont a klasszikus „ebéd” ételek választéka volt és az, hogy mindenki számára elérhető árú ételeket kínáljanak. Természetesen lesznek a la carte és grill ételek, saláták és sütemények is, ha valaki aznap nem találna kedvére valót a menüben. „Tervezünk tematikus heteket is, de először is szeretnék megismerni az egyetem polgárait és utána igyekszünk az igényeknek megfelelően alakítani a kínálatot – tette hozzá. – Tehát mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy adjon nekünk majd visszajelzést építő jelleggel.”




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jövőbiztos ételtárolót tervezett a MOME hallgatója

Jövőbiztos ételtárolót tervezett a MOME hallgatója

Nincs többé egy kijelölt hely az étkezésnek, mondja Kispál Márton. 

Növényrajongóknak tervezett bútorkollekciót egy fiatal designer

Növényrajongóknak tervezett bútorkollekciót egy fiatal designer

Leaf me alone címmel fut Czikkely Anna munkája.

Hirdetés