Mármint ha a Hollóházinak kell porcelán étkészletet tervezni, márpedig Sütő Erika és Golovics Ferenc pontosan ezt tette.

A Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájában elismerésben részesült a Minerva porcelán étkészlet, amelyet Sütő Erika és Golovics Ferenc tervezett a Hollóházinak.

„A Hollóházi Porcelángyár keresett meg minket, hogy a mai igényeknek megfelelő, modern klasszikus étkészletet készítsünk” – emlékezett vissza Golovics Ferenc designer a Minerva kollekció kezdeteire. A gyár szeretett volna egy fiatalabb korosztályt is megszólítani, ugyanakkor a készletnek a Hollóházi stílusjegyeket is magán kellett hordoznia.

„Egy hóvirág formáját választottuk kiindulópontnak, és annak a mozgását, részleteit, jellegzetességeit írtuk át” – mesélte Sütő Erika, szilikátipari tervezőművész, ékszertervező.

Minerva füle – Fotó: Pintér Tamás

A formatervezést több hónapos kutatómunka előzte meg, egy sokkal komplexebb folyamat, mint amilyennek az induláskor tűnt a tervezők számára.

„Iszonyúan fontos volt a helyes arányok megtalálása, – fogalmaz Sütő – vagyis minden egyes elem jól passzol egymáshoz, a tárgyak arányai jól illeszkednek.” A tervezők személyesen is végig kísérték a teljes fejlesztési folyamatot.

„Kifejezetten nagy kihívás volt a fül kialakítása. Ez egyrészt a csészék karakterét adja meg, másrészt valóban használhatónak kell lennie. Alapvetően egy prémium jelleget kellett kihozni a készletből, így született meg a Minerva” – mondta Sütő.

A videót a Design Hét Budapest bocsátotta rendelkezésünkre, a filmet Koritár Attila készítette.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napi átlagban 300-szor nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény stílusosabb lenne?

Napi átlagban 300-szor nyúlsz a mobilod után. Mi lenne, ha ez az élmény stílusosabb lenne?

Már Budapesten is elérhetők a Native Union mobileszköz kiegészítői.

Ipari negyed ipari épülete is lehet nagyon vonzó

Ipari negyed ipari épülete is lehet nagyon vonzó

Különleges geometriájú épületet kapott egy müncheni textilgyártó vállalat.

Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

Elegancia, hatékonyság, környezettudatosság

A HillSide egy rendkívül hatékony, környezettudatos technológiákkal létrehozott irodaépület lett.

Hirdetés