Hirdetés

Mármint ha a Hollóházinak kell porcelán étkészletet tervezni, márpedig Sütő Erika és Golovics Ferenc pontosan ezt tette.

A Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájában elismerésben részesült a Minerva porcelán étkészlet, amelyet Sütő Erika és Golovics Ferenc tervezett a Hollóházinak.

„A Hollóházi Porcelángyár keresett meg minket, hogy a mai igényeknek megfelelő, modern klasszikus étkészletet készítsünk” – emlékezett vissza Golovics Ferenc designer a Minerva kollekció kezdeteire. A gyár szeretett volna egy fiatalabb korosztályt is megszólítani, ugyanakkor a készletnek a Hollóházi stílusjegyeket is magán kellett hordoznia.

„Egy hóvirág formáját választottuk kiindulópontnak, és annak a mozgását, részleteit, jellegzetességeit írtuk át” – mesélte Sütő Erika, szilikátipari tervezőművész, ékszertervező.

Minerva füle – Fotó: Pintér Tamás

A formatervezést több hónapos kutatómunka előzte meg, egy sokkal komplexebb folyamat, mint amilyennek az induláskor tűnt a tervezők számára.

„Iszonyúan fontos volt a helyes arányok megtalálása, – fogalmaz Sütő – vagyis minden egyes elem jól passzol egymáshoz, a tárgyak arányai jól illeszkednek.” A tervezők személyesen is végig kísérték a teljes fejlesztési folyamatot.

„Kifejezetten nagy kihívás volt a fül kialakítása. Ez egyrészt a csészék karakterét adja meg, másrészt valóban használhatónak kell lennie. Alapvetően egy prémium jelleget kellett kihozni a készletből, így született meg a Minerva” – mondta Sütő.

A videót a Design Hét Budapest bocsátotta rendelkezésünkre, a filmet Koritár Attila készítette.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

E=mc2

E=mc2

A gravitációnak hódoló, minimalista moduláris galériaágyat tervezett Jakob Glasner.

Meg nem épült Budapest

Meg nem épült Budapest

Vajon milyen lenne ma Budapest, ha egészen más tervek formálták volna a város látképét? 150 év közlekedési víziói a június 21-én nyíló kiállításon, az Északi Járműjavítóban.

WE CAN SKATE IT!

WE CAN SKATE IT!

Hirdetés