Hirdetés

Mármint ha a Hollóházinak kell porcelán étkészletet tervezni, márpedig Sütő Erika és Golovics Ferenc pontosan ezt tette.

Hirdetés

A Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájában elismerésben részesült a Minerva porcelán étkészlet, amelyet Sütő Erika és Golovics Ferenc tervezett a Hollóházinak.

„A Hollóházi Porcelángyár keresett meg minket, hogy a mai igényeknek megfelelő, modern klasszikus étkészletet készítsünk” – emlékezett vissza Golovics Ferenc designer a Minerva kollekció kezdeteire. A gyár szeretett volna egy fiatalabb korosztályt is megszólítani, ugyanakkor a készletnek a Hollóházi stílusjegyeket is magán kellett hordoznia.

„Egy hóvirág formáját választottuk kiindulópontnak, és annak a mozgását, részleteit, jellegzetességeit írtuk át” – mesélte Sütő Erika, szilikátipari tervezőművész, ékszertervező.

Minerva füle – Fotó: Pintér Tamás

A formatervezést több hónapos kutatómunka előzte meg, egy sokkal komplexebb folyamat, mint amilyennek az induláskor tűnt a tervezők számára.

„Iszonyúan fontos volt a helyes arányok megtalálása, – fogalmaz Sütő – vagyis minden egyes elem jól passzol egymáshoz, a tárgyak arányai jól illeszkednek.” A tervezők személyesen is végig kísérték a teljes fejlesztési folyamatot.

„Kifejezetten nagy kihívás volt a fül kialakítása. Ez egyrészt a csészék karakterét adja meg, másrészt valóban használhatónak kell lennie. Alapvetően egy prémium jelleget kellett kihozni a készletből, így született meg a Minerva” – mondta Sütő.

A videót a Design Hét Budapest bocsátotta rendelkezésünkre, a filmet Koritár Attila készítette.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kulturális központ a Ganz negyed felett

Kulturális központ a Ganz negyed felett

Trinh Hai Dang diplomamunkájában kulturális funkcióval pezsdítené fel a kereskedelmi negyedet.

Bjarke Ingels fordított piramist tervezett

Bjarke Ingels fordított piramist tervezett

A BIG első lakóháza háromszög alapról indul a négyszögletű tető felé, és körbeveszi a medence.

A történelem és a kortárs találkozása Portóban
  • 2019-09-11 11:00
  • Deco

A történelem és a kortárs találkozása Portóban

Egy kiadós portói séta után elmerenghetsz azon, milyen titkokat rejtenek a középkori falak. 

Hirdetés