SangYup Lee kapta a Hyundai Prophecy formatervéért és a húszéves munkásságáért.

SangYup Lee alelnök, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója kapta a Festival Automobile International (FAI) nagy presztízsű formatervezési nagydíját, a húszéves munkájáért és a Hyundai Prophecy tervéért.

„Vallom, hogy munkánkkal hozzá kell járulnunk egy jobb jövő megteremtéséhez, és ahhoz, hogy a Hyundai az ügyfelek életstílusához igazodó, értékes idejüket tiszteletben tartó formatervezéséről váljon ismertté – nyilatkozta Lee. – Ezt a kitüntetést ajánlom mentoraimnak és mindazon munkatársaimnak, akik pályafutásom során családtagként fogadtak be.”

Miután 2016-ban csatlakozott a Hyundai Motorhoz, a világ legismertebb luxusautó-márkáinál szerzett több mint húszévnyi tapasztalatát hasznosítva Lee sikeresen alakította át a vállalat formai stratégiáját. 2018-ban nevezték ki a Hyundai globális formatervezési központjának az élére, ezek után számos díjnyertes projekten dolgozott, köztük a Hyundai legújabb elektromos koncepciójárművén, a Prophecy tanulmányon.

„A zsűri minden évben megválasztja a formatervezési nagydíj nyertesét. Az idei szavazáson egy emberként szavaztunk SangYup Lee-re, elismerve nagyszerű munkásságát – nyilatkozta az FAI egyik munkatársa. – A kitüntetéssel külön szerettük volna elismerni a Hyundai Prophecy letisztult, szépséges esztétikumának megvalósításában vállalt szerepét.”

A 2020 márciusában bemutatott Hyundai Prophecy egy jövőbe mutató, elektromos tanulmányautó, amely a vállalat legújabb formai filozófiáját, az „érzéki sportosságot” testesíti meg. A Prophecy a legkülönfélébb globális formatervezési fórumokon nyert elismerést, a 2020-as Red Dot Awards-tól kezdve a 2020-as International Design Excellence Awards-on át a 2020-as GOOD DESIGN Awards-ig.

Az idén 36. évében járó FAI valóságos intézménynek számít az autóipari formatervezés világában. A formatervezési nagydíjat globális innovációs stratégiájukkal vagy esztétikai törekvéseikkel érdemelhetik ki egyének vagy vállalatok. A korábbi díjazottak között olyan legendás neveket találunk, mint Ian Callum, a Jaguar egykori vezető formatervezője, vagy Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group design menedzsmentért felelős elnöke.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy napelemes autó, amely töltőállomás is lehet

Egy napelemes autó, amely töltőállomás is lehet

Hasznos lehet sátorozás során, de akár egyéb elektromos autóknak is vészmegoldást kínálhat.

 Formabontó gokartként éledhet újjá a Volkswagen Bogara

Formabontó gokartként éledhet újjá a Volkswagen Bogara

Megörökölt mindent, ami a nagy testvérben is megvolt. 

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

A konceptautókban utazó designer, David Obendorfer nem hibázott.

Hirdetés