A Vision Urbanaut-ban a műszerfal kanapévá, a szélvédő terasszá alakítható át.

A MINI bemutatta Vision Urbanaut nevű modelljének látványterveit, aminek belső tere három különböző enteriőrré alakítható át egy „digitális zseton” segítségével. A teljesen elektromos Vision Urbanaut tágas belső térrel, mozgatható elemekkel rendelkezik, melyek révén három különböző konfigurációt vagy „pillanatot” (Chill, Wanderlust és Vibe) hozhatunk létre. 

A designban az autók hagyományos – vezetésre alkalmas – elrendezése mellett nappalihoz hasonló terek is kialakíthatók, melyek az önvezető autóban a tökéletes kényelemről gondoskodnak. A kocsi belső terében egy digitális zsetonnal lehet váltogatni a három különböző (Chill, Wanderlust és Vibe nevű) előre kialakított belső tér között. 

A 4,46 méter hosszú jármű oldalára egyetlen tolóajtó került, a két első ülés forgatható, míg a két hátsó „kihajtható” az oldalakra. Ha az autó nem közlekedik, a műszerfal leereszthető, amivel egy kanapéágyat lehet kialakítani a két első ülés mögött. A szélvédő is felnyitható, amivel pedig egy „teraszt” lehet létrehozni. 

A Chill konfigurációban a hátsó ülésekből egy tágas kanapészerű területet jön létre, a jármű hátulján lévő, textil borítású boltív az ülések fölé nyúlik, és egy „hangulatos kis sarkot” hoz létre, a boltívbe LED-fényeket szereltek, melyek fényei az erdő fáinak lomkoronáját vetíti ki. A kör alakú asztalka fölötti kijelző lehajlik és lámpává alakul át, ezzel eltűnik minden digitális kijelző vagy autóra emlékeztető látványelem, közben a szélvédő felemelkedik, és egyerkélyszerű nyílást hoz létre.

A Vibe módban egy interaktívabb környezet jön létre: a szélvédő kinyitásával elmosódnak a külső és belső határok, míg a központi, kör alakú képernyő médiavezérlő központtá válik. Ebben a módban a Loop (hurok) felületén olyan képeket jelennek meg, melyek együtt változnak a zenével. Ezek a látványelemek az autó külsején is megjelennek, elöl, hátul és kerekeken, klubszerű hangulatot teremtve.

A Wanderlust opciót pedig arra tervezték, amikor a Vision Urbanaut mozgásban van, akár vezető által, vagy önvezető módban. Amikor ezt a „pillanatot” aktíváljuk, a központi képernyőn az 1950-es és 60-as évek turisztikai plakátjairól készült tájékoztató jelenik meg a központi kijelzőn, valamint az előttünk álló út animációja vagy más utazási információk, például a közeli látnivalók vagy a becsült érkezési idő.

Abban az esetben, ha az autót manuálisan kívánjuk vezetni a műszerfalon lévő MINI logó megnyomásával jön elő a kormánykerék és a pedálok. A MINI zsetonja személyre szabott megoldásokkal is beprogramozható, például beállíthatjuk az illatot, a világítást és a zenét az utastérben.

A Vision Urbanaut külső karosszériája hasonlít egy kis lakóautó alakjára, metál zöld árnyalatú, türkiz színű kerekekkel és színátmenetes ablakokkal rendelkezik.

Forrás: Dezeen
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A MINI legújabb modellje „sokkal inkább egy nappali, mint egy autó”

A MINI legújabb modellje „sokkal inkább egy nappali, mint egy autó”

A Vision Urbanaut-ban a műszerfal kanapévá, a szélvédő terasszá alakítható át.

Újlipótváros égkék spiráljai

Újlipótváros égkék spiráljai

A BUDAPEST100 alkalmából megnyílik a Dunapark-ház

A Bauhaus-stílusú logók olyan jók, hogy érdemes volna használni őket

A Bauhaus-stílusú logók olyan jók, hogy érdemes volna használni őket

Nemzetközi designerek egy csoportja megtervezte a legmenőbb cégek logóit Bauhaus-stílusban, így tisztelegve a nagyhatású intézmény előtt annak századik évfordulója alkalmából.

Hirdetés