A ZapMask a megoldás a fülön lógó, táskába gyűrt szájmaszkokra. És nem lehet otthon felejteni.

Új márka tűnt fel a budapesti horizonton: a ZapMask egy magyar–kolumbiai páros által megálmodott koncepció, amely megoldást kínál az otthon felejtett, fülön lógó, táskába gyűrt szájmaszkokra.

A márka fő missziója, hogy designt csempésszen a maszkhordás szürke mindennapjaiba: a színes, jó minőségű anyagból készült dupla rétegű szájmaszkok kényelmesen helyezkednek el az arcon, és bármilyen outfithez jól mennek. Amikor pedig nincs rájuk szükség, két mozdulattal félbe lehet hajtani és a csuklóra pattintani őket. A technológia titka egy rugalmas fém pánt, amelyet a maszkba integráltak: egy kis csapással összeugrik, és rásimul a csuklóra.

A tulajdonosok, Treit Veronika és Villamil Sergio minden textíliát maguk válogatnak ki, majd visznek el a székesfehérvári varróműhelybe, ahol gondos kezek között készülnek a szájmaszkok.„Nyáron hazafelé sétáltunk egy bevásárlásból az alkarunkra aggatott maszkjainkkal, és arról kezdtünk el beszélgetni, hogyan lehetne stílusosabbá, praktikusabbá varázsolni a szájmaszkokat. Miért ne lehetne ebből is divatot csinálni? Ekkor jött az ötlet. Olyan terméket akartunk alkotni, ami nem csak praktikus, de modern és dekoratív is” – mondta az egyik alkotó, Sergio.

„Fontos számunkra, hogy támogassuk az itthoni vállalkozókat és minőségi terméket adjunk ki a kezeink közül – mondja Veronika. –

Szerencsére úgy tűnik, működik ez a hozzáállás: a kezdéskor arra gondoltunk, hogy csak Magyarországra fogunk szállítani a maszkokból, azonban annyian érdeklődnek külföldről is, hogy hamarosan bevezetjük a nemzetközi szállítást is.”

Jelenleg 14 fajta minta található a webshopban – a tervek szerint hamarosan egyedi, illetve limited edition maszkok is rendelhetőek lesznek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Többféle eszközzel küzd a koronavírus ellen a HP

Többféle eszközzel küzd a koronavírus ellen a HP

Hétköznapi tárgyakat nyomtatnak, ingyenessé tesznek 3D-terveket, és már tesztelik a lélegeztetőgépek gyártását.

Varrjunk maszkot a MODEM-mel

Varrjunk maszkot a MODEM-mel

Mozgalmat indított a Modern és Kortárs Művészeti Központ.

The future of the world is defined by architecture and design

The future of the world is defined by architecture and design

Interview with Daniele Prosdocimo, founder of Archivibe.

Hirdetés