A műgyűjtés egy életstílus jelképe is! – üzeni az egyedi utat járó youngart online galéria, amely elsőként nyitott üzletet a MOM Parkban. A karácsonyig nyitva tartó ideiglenes galériában megelevenednek a műalkotások, s ezúttal a szó szoros értelmében. A Porsche tiszta, fehér vászonként biztosított alapot a galéria vezető művészei részére, hogy egy egyszeri és megismételhetetlen performansz keretében mutathassák meg, a kortárs művészet élmény.

 

A négy művész, Juhász Szilárd, Kővári Kamillavirág, Révész Ákos és PAF által megfestett absztrakt installáció négy különálló egységet alkot, amely mind egyben, mind részleteiben is tökéletesen élvezhető. Az önmagán túlmutató képzőművészeti alkotás megszületéséhez éppen oly szükséges volt a pillanat megragadása, mint a négy művész egymással való kommunikációja, összhangja, valamint a festői egyediség, a formanyelv és a színharmónia megteremtése.
 


A youngart.hu kifejezett szándéka, hogy az egyetemes képzőművészeti kultúra részét képező kortárs magyar alkotások interpretálása mellett egyre színesebb és szélesebb közönséget szólíthasson meg, és bebizonyíthassa, hogy

a magas élvezeti értékkel bíró festmények, szobrok, fotók vagy grafikák, értékálló befektetési lehetőségek is.


A műtárgyvásárláshoz és műgyűjtéshez inspirációt adó kulturális térben a látogatók tanácsot kérhetnek a youngart.hu szakértőitől, akik örömmel nyújtanak segítséget a saját vagy vállalati gyűjtemények felépítéséhez, amellyel egyedibbé tehetik otthonukat.
 


Mindemellett a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni az ADA Möbelwerke jövő évi kanapékollekciójának legújabb darabjait is, és ha ez nem lenne elég, a helyszínen vásárlók között kisorsolásra kerül egy letisztult és kényelmes ADA fotel is. Hiszen mi lehetne jobb annál, mint hátradőlve egy kényelmes karosszékben, festményeken merengeni?
 

A youngart.hu online galéria elsődleges célja, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, és áthidalja a vásárlói és eladói igények közt tátongó szakadékot. A platformon ma már több mint 1000 egyedi és eredeti képzőművészeti alkotás található meg egy helyen és elérhető áron.

Ma, amikor a kortárs műtárgyak ugyanolyan rangú kiegészítői életünknek, mint a szépen formatervezett bútorok vagy akár az autók, egyre többen szeretnék egyedi, eredeti festményekkel, szobrokkal és egyéb műtárgyakkal díszíteni otthonukat vagy irodájukat. Erre az igényre a fiatal, képzett művészek alkotásai nagyszerű megoldást jelenthetnek, számukra azonban az alkotó munka mellett gondot jelenthet a vásárlói közönség elérése. A youngart.hu oldallal egy olyan platformot biztosítunk, ami mindkét oldal számára megoldást és segítséget nyújt ebben.

Emellett kiemelt cél a youngart számára a fiatal művészek felkarolása, munkájuk támogatása, amit az értékesítési célok mellett egyéb támogatási formákkal valósítunk meg. A két cél kombinálása egy olyan értékteremtő kezdeményezést formál, ami egyedülálló Magyarországon és a régióban.

 

 

 

 

A youngart karácsonyig nyitva tartó ideiglenes galériájában többek között az OCTOGON online „Cities by Labrosse” című sorozatának néhány darabja is megtekinthető. Labrosse Dániel kiállított grafikáin a Hello Wood Szikla kabinja, a Kollektív Műterem Szent György pince projektje és a Bánáti + Hartvig építészstúdió irodája különleges, meseszerű világba csöppenve jelennek meg. 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Digitális galéria indult a fiatal művészekért

Digitális galéria indult a fiatal művészekért

Az online platform áprilisban hirdeti meg első képzőművészeti ösztöndíj programját.

Tűzfalon elevenedik meg A Pál utcai fiúk ikonikus üveggolyózás-jelenete

Tűzfalon elevenedik meg A Pál utcai fiúk ikonikus üveggolyózás-jelenete

A VIII. kerület előtt tisztelgő alkotással koronázza meg Közép-Európa legnagyobb városrész-megújítási projektjének egyik legfontosabb fejezetét a Cordia.

Hirdetés