Hirdetés

Az online platform áprilisban hirdeti meg első képzőművészeti ösztöndíj programját.

A youngart online galéria célja, hogy összekösse a fiatal tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel. Segít műveik népszerűsítésében és értékesítésében, anyagi jellegű támogatást nyújt. 

Valódi művészeti közösséget épít, ami által többszáz műalkotásból álló kollekcióval tudja várni a műkedvelőket. A youngart online galéria értéket teremt, fiatal tehetségeket karol fel, és támogat. 

Dr. Hatházi Vera alapító

Dr. Hatházi Vera ügyvéd a galéria alapítója, már évek óta támogat fiatal művészeket - áll a közleményben. Felismerte, hogy azzal tud számukra minél szélesebb körben segítséget nyújtani, ha összeköti őket egy olyan vásárlói közönséggel, akik hozzá hasonlóan szeretik a művészetet, és vásárlásukkal szívesen támogatják a fiatal tehetségeket. Ez ráadásul egybecseng azzal a lakberendezési trenddel, hogy az elmúlt években egyre nagyobb igény tapasztalható az egyedi és eredeti műtárgyak iránt.

Sokan szeretik ilyen remekművekkel díszíteni az otthonukat, irodájukat, de viszonylag kevés a lehetőség ilyen alkotásokat megfizethető áron elérni. A youngart.hu online galériával Vera egy olyan platformot álmodott meg, és hozott létre, ahol nemcsak hozzájutni lehet ezekhez a művekhez, de többszáz darabos kollekcióból lehet válogatni, miközben a fiatal művészeket övező társadalmi problémára is megoldást nyújt.

„Az elmúlt években számos művészt volt alkalmam megismerni és a velük való beszélgetésekből egyre világosabbá vált, hogy mi az, amire szükségük van. Elkezdtem egy olyan szakmai csomag kialakításán dolgozni, amely komplex támogatást nyújthat számukra. Így született meg a youngart, ami egy olyan koncepción alapszik, ami lehetőséget teremt a tehetségek számára, hogy a művészetükből élhessenek, hogy megismerjék és elismerjék őket. - fejti ki Dr. Hatházi Vera az ispirációt nyújtó problémakör eredetét. 

Az online galéria fiatal művészek támogatására irányuló törekvései azonban messze túlmutatnak az értékesítési platform biztosításán.

PR és marketing szakmai támogatással segíti alkotásaik népszerűsítését, és anyagi támogatást nyújtó programokat indít.

A tavasszal induló Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj az első ilyen kezdeményezés, amelynek nyertese 6 hónapon át pénzügyi támogatásban részesül, így intenzívebben tud az alkotásra koncentrálni.

A jelentkezéseket 2021. április 20-ig várják a szervezők. 

Az ösztöndíj mellett a zsűri átlal kiválasztott tíz művész pedig bemutatkozási lehetőséget kap a youngart és a Porsche által szervezett közös kiállításon.

„Büszkék vagyunk, hogy a Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj mögött állhatunk, amely egy hiánypótló kezdeményezés. Bízunk benne, hogy mind a pályázat nyertesét, mind a kiállításon résztvevő művészek szakmai előmenetelét érdemben tudjuk támogatni.” – Árvay Péter, marketingvezető – Porsche Inter Auto Hungaria Kft. 

A youngart online galéria első kampányának nagykövetei: Trokán Nóra, Haumann Máté színművészek, Polgár Odett énekesnő, Ott Anna kulturális menedzser és Szauer Judit gasztro szakember.

A nagyköveteket egy-egy youngart tehetség festményével örökítette meg Trunkó Bálint fotográfus. A fotósorozat célja, hogy még közelebb hozza a művészetet a műkedvelőkhöz és a potenciális vásárlókhoz. 

 

A képekről és az alkotókról további információt a következő felületeken találnak:
weboldal, facebook, instagram
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

A letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára.

Formás balatoni kerítések

Formás balatoni kerítések

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program új sorozatnak első része.

A Biotetrisz a legjobb dolog, ami a nappalinkkal történhet

A Biotetrisz a legjobb dolog, ami a nappalinkkal történhet

Berkes Anna Csenge hallgatói munkája a MOME kerámia szakán.

Hirdetés