Az elmúlt két évtized legkreatívabb hazai élelmiszer- és italcsomagolásait keresik

Az ArtHungry.com a Modernity együttműködésével, a 2021-ben megjelent TypoHungry című nagy sikerű művészeti album folytatásaként, STANC címmel egy nyílt pályázat keretében nyújt most felületet és lehetőséget minden magyar étel-, és italgyártással foglalkozó cég, hazai reklámügynökség, grafikai stúdió, illetve szabadúszó tervezőgrafikus/designer részére, hogy bemutathassák az elmúlt bő húsz év legkreatívabb termékcsomagolás-megoldásaikat egy exkluzív gyűjteményes művészeti albumban.
 

 

A szervezők 2023. szeptember 30-ig várják a nevezéseket az alábbi kategóriákban (a kedvezményes Early Bird nevezés június 30-ig tart):
- Élelmiszer csomagolás
- Italcsomagolás
- Egészség és fitnesz (funkcionális italok és élelmiszerek)
- Fenntartható design

 

 

 

Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, az izgalmas tervezési, illetve technikai megoldások használata, de számít az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén is. A szervezők elsősorban a megvalósult projektek bemutatását preferálják, de korlátozott számban koncepciók és diákmunkák is bemutatásra kerülnek. 

A pályázatra minden magyar állampolgárságú, 18. életévét betöltött természetes személy vagy Magyarországon bejegyzett jogi személy, gazdasági társaság/szervezet nevezhet. Az érvényesen leadott nevezések közül a kurátori csapat kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkákat, amelyek bekerülnek a STANC – Kreatív csomagolástervezés Magyarországon a XXI. században című művészeti album prémium és regular kiadványaiba.

A nyomtatott megjelenés mellett a pályázók között kiosztásra kerül a három kategória-fődíj, a támogatók által felajánlott különdíjak, a fenntartható desingért járó különdíj, valamint a közönségdíj is.

 

A beérkezett pályamunkákat a STANC kurátorai fogják értékelni:

- Drozsnyik Dávid, többszörös Red Dot Díjjal, Arany Rajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója

- Kaszanyi Nóra, ArtHungry Díjas, DNA Paris Design Díjas tervezőgrafikus

- Kiss József Gergely, tervezőgrafikus, a többszörösen díjazott Classmate Studio társalapítója

- Laki Eszter, tervezőgrafikus, art director, a Red Dot díjas Studio NUR alapítója

- Lakosi Krisztián, tervezőgrafikus, az L2 Stúdió társalapítója

- Lakosi Richárd, tervezőgrafikus, az L2 Stúdió társalapítója

- Orbán Péter, tervezőgrafikus, a Hidden Characters társalapítója, a Studio Holgersson alapítója

- Ördögh László, A többszörös Red Dot Díjjal, Arany Rajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója

- Tábori-Simon José, Magyar Formatervezési Díjas, Arany Rajzszög-díjas tervezőgrafikus művész, az ArtHungry művészeti vezetője

 

 

Az ArtHungry.com egy független online közösségi oldal és művészeti adatbázis, mely 2015-ben indult el azzal a céllal, hogy a hazai kreatív alkotók egy közös felületen megoszthassák alkotásaikat, gondolataikat, véleményezzék egymás munkáját és kapcsolatokat építhessenek. Az oldalra bárki, bármikor ingyenesen feltöltheti portfólióját, blogolhat, követhet másokat és kreatív alkotócsoportokat is létrehozhat. Az oldalnak több mint hétezer aktív regisztrált tagja van és közel nyolcezer munkát publikáltak már rajta.

 

A nagyszabású könyvbemutató és kiállításmegnyitó várhatóan 2023 novemberében kerül megrendezésre.

Nevezési részletek és pályamunkák

Partnerek: Modernity, Group 42, Simon Says, Andras Schram, Phenom magazin, OCTOGON Architecture and Design, MATT 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Illusztrált építészeti szótár segít a szakszavak megértésében

Illusztrált építészeti szótár segít a szakszavak megértésében

Gyönyörű grafikákon jelennek meg az építészeti alapfogalmak. 

360 fokban a hazai designkultúra

360 fokban a hazai designkultúra

Új helyszínen érkezik a negyedik 360 Design Budapest

Hirdetés