Hirdetés

Tervezőgrafika, képgrafika és formatervezés témakörökben lehet pályamunkákat benyújtani.

November 13-ig várja hatodik díjára a nevezéseket az idén ötéves ArtHungry.com – hazai kreatív közösségi oldal. Ezúttal is tervezőgrafika, képgrafika és formatervezés témakörökben lehet pályamunkákat benyújtani a versenyre. Az ötödik ArtHungry Díj zsűrije ismét az elmúlt egy év legjobb minőségű hazai alkotásait keresi az adott tematikával és kategóriákban. Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, illetve az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén. 

Az aktuális zsűri tagjai:

  • Cserkuti Dávid - Alfabéta-díjas grafikus, illusztrátor, képregényrajzoló
  • Farkas Anna (DLA) - Többszörös Red Dot és Red Dot: Grand Prix díjas, TDC, ArtHungry, Aranyrajzszög, Magyar Formatervezési Díjas és Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus
  • Farkas-Zentai Lili - Újságíró, a NeighbourART blog és online magazin alapítója, a HPEANDHYPER magazin főszerkesztője
  • Halasi Zoltán - Ferenczy Noémi-díjas, Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus, tipográfus, az Art Force Design kreatív igazgatója
  • Húnfalvi András - Többszörös Red Dot Díjas, Magyar Formatervezési Díjas formatervező, a Flying Objects Design Stúdió társalapítója
  • Kaszanyi Nóra - ArtHungry Díjas, DNA Paris Design Díjas tervezőgrafikus
  • Katyi Ádám - Magyar Formatervezési Díjas, Joseph Binder Díjas betűtervező, tervezőgrafikus, a Hungarumlaut alapítója
  • Kárpáti Tibor - IBBY díjas, nemzetközi szinten foglalkoztatott illusztrátor
  • Ördögh László - Tervezőgrafikus-művész, a többszörös Red Dot Díjjal, Aranyrajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója
  • Tábori-Simon José - Magyar Formatervezési Díjas, Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus művész, az ArtHungry művészeti vezetője

Az idei nevezések közül a zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkát, amely megkapja a szoftver.hu-t üzemeltető Trans-Europe Zrt. és a WACOM által felajánlott fődíjat, amely nem más mint egy Wacom Cintiq 16 típusú digitális rajztábla.

A zsűri ezen felül kategóriánként három-három díjat oszt ki: a kategóriagyőztesek ezúttal is az ArtHungry arany tetraéderét kapják, valamint a Hygge Hungary Zrt. jóvoltából egy-egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H2 prémium kategóriás fejhallgató tulajdonosai lesznek.

A kategóriadíjakon kívül kiosztanak egy FreeDee - Printing Solutions által felajánlott 100 000 Ft értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget is.

A díjra benevezett munkák automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson is, melynek kihirdetése – a beérkezett szavazatok alapján – szintén a hivatalos díjátadón történik meg. A legtöbb online szavazatot kapott közönségdíjas pályamű egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H5 vezeték-nélküli prémium kategóriás fülhallgatót kap a Hygge Hungary Zrt. jóvoltából.

A verseny ünnepélyes díjátadóját és kiállításmegnyitóját 2020. december 4-én rendezik a járványhelyzettől függően online, vagy offline formában. A kiállításhoz nyomtatott katalógusok is készülnek, melyeket a döntős és a díjazott projekteket készítő alkotók is megkapnak.

A Díj hivatalos oldalát itt találod, a nevezési részleteket itt

Partnerek: Nemzeti Kulturális Alap, Trans-Europe Zrt, WACOM, Hygge Hungary Zrt., FreeDee Printing Solutions, Phenom’enon magazin, Graphifest, Design Hét Budapest.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ötvenhét alkotás a 7. ArtHungry Díj döntőjében

Ötvenhét alkotás a 7. ArtHungry Díj döntőjében

A díjátadóra és a döntős pályamunkákat bemutató pop-up kiállítás megnyitójára december 11-én, szombaton este 19 órakor kerül sor a Deák Palotában.

F. Kovács Attila is a most induló 7. ArtHungry Díj zsűrijében

F. Kovács Attila is a most induló 7. ArtHungry Díj zsűrijében

Közel egymillió forint értékű összdíjazással várja november 15-ig hetedik díjára a nevezéseket az ArtHungry.com.

Asztalos Ádám betűtípusa lett a TypoHungry közönségdíjasa

Asztalos Ádám betűtípusa lett a TypoHungry közönségdíjasa

Megvannak a TypoHungry - Tipográfia Magyarországon a XXI. században című pályázat döntősei.

Hirdetés