Hirdetés

Okostelefonos appal vezérelhető a magassága, így ülő és álló munkára is egyaránt alkalmas.

Hirdetés

Magyarok fejlesztették azt az okosasztalt, amelynek gyártását közösségi finanszírozásból valósítanák meg - számolt be róla az Index. Az AiT One, Smart One és Phantom1 névre hallgató okos íróasztalokra ráharapott a világ, a 30 naposra tervezett indiegogós gyűjtés csaknem 80.000 dollárnál jár, ami a pontosan a nyolcszorosa annak az összegnek, amelyet a fejlesztők kitűztek. 

Az egyedi formatervezésű, mobillal is irányítható, ülő vagy állómunkára is alkalmas íróasztal ezzel egy csapásra a valaha volt legsikeresebb magyar termék lett az Indiegogón. A terméket egy magyar startup fejleszti már két éve Marczali Tamás vezetésével, aki az egyelőre prototípusként létező egészségmegőrző bútort közösségi finanszírozással szeretné sikerre vinni, gyártani és értékesíteni.

A hidraulikus mozgató mechanikával felszerelt termék fő újdonsága, hogy okostelefonos appal vezérelhető a magassága, így ülő és álló munkára is egyaránt alkalmas. Az íróasztal használat közben figyeli az ülve eltöltött időt, és jelez, amikor már ideje felállni, és állva folytatni a munkát.

Ezen kívül van beépített fitnesz modulja, ami személyre szabott tornagyakorlatokat állít össze, beillesztve azokat az asztali munkavégzésbe. Az asztalnak van levegőminőség szenzora is (szén-monoxid érzékelős!), ami szól a felhasználónak, ha szellőztetni kell. Az AiT íróasztalok vezeték nélküli töltőként is funkcionálnak, elég rátenni az erre alkalmas telefont a lapjára, és a beépített vezeték nélküli töltő elkezdi azt tölteni.

Ha mindez nem lenne elég, elektronikusan zárható biztonsági fiók, ambient LED világítás, bluetooth kihangosító, bluetooth hangszóró, lábtartó és egy aromaterápiás párologtató is tartozik a székhez.

Az asztal jellegéből adódóan nem olcsó, a kampányban a fapados verziót (Smart One basic) 449 dollárért (146 640 Ft) lehet foglalni, míg a full extrás verziót (Phantom 1) 1099 dollárért (358 938 Ft). Eddig 99-en szálltak be a magyar okos íróasztal gyártásig való eljuttatásába.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Átadták a Kaposvár Arénát

Átadták a Kaposvár Arénát

Az aréna, mely a Modern Városok program keretein belül valósult meg, akár 4 ezer ember befogadására is alkalmas.

I.M. Pei vagy le-Duc? Mi legyen a Notre-Dame sorsa?

I.M. Pei vagy le-Duc? Mi legyen a Notre-Dame sorsa?

Notre-Dame, pályázatok, műemlékvédelem - hogyan tovább?

A hétvége egyértelműen a Bauhausról fog szólni

A hétvége egyértelműen a Bauhausról fog szólni

Május 4. és 5. között a százéves Bauhaus az idei Budapest100 fő témája, de a Magyar Nemzeti Galériában is a jubileum köré szervezik a szombati programokat. 

Hirdetés