Az ONYX Műhelyében mutatták be a Skechers és Kiss Miklós designer, vizuális művész közös kollaborációját – a legújabb Skechers UNO cipőket Emogram-medálok díszítik.

A Skechers UNO neve most egy olyan kortárs művészeti alkotással fonódik össze, ami példát mutat kreativitásból, kommunikációból és univerzális önkifejezésből – Skechers ♡ Emograms.
 


Az egyszerűség és a letisztultság olyan értékek, amiket sokszor elfelejtünk, majd előbb-utóbb visszatérünk hozzájuk. Van, hogy újítóan alakítjuk kinézetünket, de az ilyen napokat rendre a klasszikus, bevált, egyszerű megjelenések követik. Ezek az örök kedvencek, a mindig működő, mindig bevethető outfitek, amikhez természetesen tartozik egy bombabiztos alap, a cipő. Ilyen a Skechers Street™ UNO - Stand on Air, amely gondoskodik a kényelmedről, hogy te másra koncentrálhass: köré bátran alkothatsz, hisz lehetővé teszi, hogy kreatív és egyedi legyél. Ráadásul ezt most egy Kiss Miklóssal közös együttműködés is segíti.

A Skechers ezúttal tiszta, fehér vászonként biztosítja az alapot Kiss Miklós Emogramjainak, hogy azok láthatóbbá váljanak, mint valaha. Kiss Miklós designer, vizuális művész számos nemzetközi díj nyertese, az Emogramok pedig az egyik legizgalmasabb, határainkon túl is méltán népszerű alkotásai, amik abban is különlegesek, hogy digitális műtárgyként is léteznek.

Az Emogramok az emojikon keresztül mutatják be azt a hullámzó változást, ami az emberi kommunikációban ciklikusan visszatérő: hogy hogyan jutottunk el az egyszerű piktogramokkal való történetmeséléstől az egyre komplexebbé váló írásbeliségig, majd a digitalizáció és az internetes érintkezés nyomán ismét az egyszerűvé, piktogramokká redukálódó kommunikációig.

Kiss Miklós a szövegtől megfosztott, univerzálissá vált emoji-nyelvnek kreatív módon adta vissza újra a szavakat, aminek eredményeképp egy izgalmas, látványos sorozat született. A Skechers az UNO-val a divat nyelvének hasonló hullámzását ismerte fel, valamint azt, hogy a letisztult sportcipő akár egy vászon, tökéletesen alkalmas arra, hogy a rólunk szóló üzenetet hordozza.
 


A Skechers csapata, annak érdekében, hogy megmutassák, hogyan születik egy hétköznapi darabból, azaz egy cipőből valami egyedi, valami önmagán túlmutató, művészetekre érzékeny hazai véleményvezéreket hívtak segítségül, akik az általuk választott digitális Emogramokból készült medálokkal díszíthetik fehér Skechers UNO cipőjüket. A kereskedelmi forgalomba nem kerülő Emogram-medálok rajtuk keresztül viszik hírét az egyediségnek és megismételhetetlenségnek, ami ismét egy tehetséges magyar alkotóhoz köthető.

Az eseményt Magyarországon kívül Zágrábban, Belgrádban és Bukarestben is megrendezik.
 


 

Skechers | Web | Facebook | Instagram
Kiss Miklós | Web | Facebook | Instagram
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Millennium Háza néven született újjá az Olof Palme Ház

Millennium Háza néven született újjá az Olof Palme Ház

A városligeti épület és az előtte kialakított új rózsakert október 26-tól látogatható.

Kiss Miklós kiállítására rákattantak Dél-Koreában

Kiss Miklós kiállítására rákattantak Dél-Koreában

Az interaktív installáció sikere mellett egy egyetemi előadást is tartott a designer.

VILÁG-VÁROS

VILÁG-VÁROS

Közép-Európa zsidó képzőművészeti kistükre.

Hirdetés