Hirdetés

Magyar designpad a Milánói Design Héten.

A VPI Beton KAVICS betonpadja a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében jut el a Milánói Design Hét Alcova kiállítására. A Fülöp Fruzsina által tervezett, sokszoros díjnyertes kültéri bútor így a rangos, nemzetközi design eseményen is bemutatkozik.

A világ legnagyobb design eseménye, a Milánói Design Hét április 17. és 23. között ismét megrendezésre kerül. Ezen a héten a legizgalmasabb projektek közül csemegézünk.

 

Fotó: Bujnovszky Tamás

A 2018-ban alapított Alcova a független tervezés vándorló platformja a Milánói Design Héten. A 2023-as, ötödik kiadásának az egykori Porta Vittoria vágóhídja nyújt majd helyszínt. Itt fog bemutatkozni a KAVICS betonobjekt, a magyar design legjavát egy ernyő alá tömörítő Budapest Select kiállítás részeként.

A KAVICS egy letisztultan ergonomikus beton-műalkotás. Szobrászok, formatervezők és betonszakértők hosszú közös munkájának eredménye, amit a VPI különleges, saját fejlesztésű betonkeveréke, valamint egyedi gyártási módszere tett lehetővé. A tervezést a VPI felkérésére Fülöp Fruzsina vezette, aki a MOME Tárgyalkotó MA szakán diplomázott. Fruzsina a tervezés során számos formai alternatívát hozott létre, melyek kézi modellezéssel születtek meg. 

Fotó: Fabricius Anna

A VPI fő profilja a köztéri betonbútorok tervezése és gyártása. Ahogy a KAVICS esetében is, a közterek innovatív megközelítésére törekszenek folyamatos kísérletezéssel és új utak keresésével. A VPI Magyarország piacvezető beton utcabútor gyártója, és több európai országban, illetve az USA-ban is forgalmazzák termékeiket.VPI Beton | Web | Facebook | Instagram
Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jövő tavaszra halasztja a BigSEE a Design Hónapja Fesztivált

Jövő tavaszra halasztja a BigSEE a Design Hónapja Fesztivált

A Design Hónapja Fesztivált  2021 tavaszán rendezi meg a BigSEE

Duplázott a magyar betonpad az Architizer A+ Design díjon

Duplázott a magyar betonpad az Architizer A+ Design díjon

A KAVICS a zsűri és a közönség díját egyaránt megkapta.

Hirdetés