Magyar designpad a Milánói Design Héten.

A VPI Beton KAVICS betonpadja a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében jut el a Milánói Design Hét Alcova kiállítására. A Fülöp Fruzsina által tervezett, sokszoros díjnyertes kültéri bútor így a rangos, nemzetközi design eseményen is bemutatkozik.

A világ legnagyobb design eseménye, a Milánói Design Hét április 17. és 23. között ismét megrendezésre kerül. Ezen a héten a legizgalmasabb projektek közül csemegézünk.

 

Fotó: Bujnovszky Tamás

A 2018-ban alapított Alcova a független tervezés vándorló platformja a Milánói Design Héten. A 2023-as, ötödik kiadásának az egykori Porta Vittoria vágóhídja nyújt majd helyszínt. Itt fog bemutatkozni a KAVICS betonobjekt, a magyar design legjavát egy ernyő alá tömörítő Budapest Select kiállítás részeként.

A KAVICS egy letisztultan ergonomikus beton-műalkotás. Szobrászok, formatervezők és betonszakértők hosszú közös munkájának eredménye, amit a VPI különleges, saját fejlesztésű betonkeveréke, valamint egyedi gyártási módszere tett lehetővé. A tervezést a VPI felkérésére Fülöp Fruzsina vezette, aki a MOME Tárgyalkotó MA szakán diplomázott. Fruzsina a tervezés során számos formai alternatívát hozott létre, melyek kézi modellezéssel születtek meg. 

Fotó: Fabricius Anna

A VPI fő profilja a köztéri betonbútorok tervezése és gyártása. Ahogy a KAVICS esetében is, a közterek innovatív megközelítésére törekszenek folyamatos kísérletezéssel és új utak keresésével. A VPI Magyarország piacvezető beton utcabútor gyártója, és több európai országban, illetve az USA-ban is forgalmazzák termékeiket.VPI Beton | Web | Facebook | Instagram
Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században

Elindult az ArtHungry idei első pályázata, melyre ezúttal hazai tervezőgrafikusok, tipográfusok és betűtervezők munkáit várják a szervezők.

Biliárdasztal több szerepben
  • 2021-03-08 06:00
  • Deco

Biliárdasztal több szerepben

A Fusion Tables Design irodája és bemutatóterme.

Minimalista design könnyed feszültséggel

Minimalista design könnyed feszültséggel

Megnéztük Portik Adorján új bútorait.

Hirdetés