Hirdetés

A COS Sou Fujimoto installációjával ünnepli 5. évfordulóját a Salone del Mobile kiállításon.

A COS örömmel jelenti be társulását Sou Fujimotóval, akinek a COS külön felkérésére alkotott installációját a milánói Salone del Mobile 2016 kiállításon mutatjuk be. A legújabb COS kollekció ihlette installáció a tér, a fény és a sötétség játékával teremt egyedülálló, magával ragadó élményt. Az interakciót és a térérzékelést feltáró installációban a fény végtelen erdeje érzékeli a látogatók mozdulatait és érintkezésbe lép a téren belül tartózkodókkal. 

Sou Fujimoto így nyilatkozott az installációról: „A COS számára tervezett installációban egy fényerdőt kívántam létrehozni. Az erdőt a fenti spotlámpákból eredő számtalan fénykúp alkotja. A fény vibrál, állapota és keringése folyamatosan változik. Az emberek az erdőben bolyongnak, mintha a fény varázsa csalogatná őket. A fény és az emberek kölcsönhatásba lépnek egymással, az egyik létezése a másik változásainak a függvénye...A spotlámpa a divatot, a teret és az erdőt építészeti formaként összekapcsoló pont.”

A COS x Sou Fujimoto installáció 2016. április 12–17. között tekinthető meg Milánóban. 

kép COPYRIGHT SIGN COS x Sou Fujimoto

Tekintsd meg az építésszel készített exkluzív videó interjúnak, amelyben Sou Fujimoto és a COS első ízben enged bepillantást a kollaboráció kulisszái mögé.

A COS idén a japán építész, Sou Fujimoto által tervezett installációval tér vissza a Salone del Mobiléra. 

A Forest of Light névre keresztelt projekt a COS 2016-os tavasz–nyári kolleciójából ihletet merítve tár fel izgalmas gondolatokat az interakcióval, valamint a perspektívával kapcsolatban. Az installáció elsötétített terét magasba nyúló fénykúpok világítják be, amelyek úgy lettek tervezve, hogy folyamatosan reflektáljanak a látogatók mozgására. Speciálisan komponált hangok, lágy köd és tükörfalak alkotják azt a magával ragadó miliőt, amelyben a kúp alakú reflektorok absztrahált fákká válnak a váltakozó „fényerdő” hatására. 

Az installáció az 1930-as években Mario Cereghini olasz építész által fémjelzett Cinema Arti épületében kapott helyet, amely Milánó San Babila kerületében található. Az egykori színház, ez a mára elhagyatott helyszín adta az alapot Sou Fujimoto terveihez, amely végeláthatatlan teret enged az installáció megvalósulása számára. Sou Fujimoto munkássága évek óta hatással van a COS márkára. Az építész gyakran fókuszál a negatív térre és a külső környezet 

beltérbe varázsolására. Fujimoto legismertebb építészeti projektjei, mint például a 2013-ban épített Serpentine Gallery Pavilon, elhomályosítják a tér paramétereit, míg az épületek széleit az azt körülölelő környezetben oldják fel. 

Martin Andersson, a COS Menswear Design vezetője az együttműködés kapcsán hangsúlyozta, „Sou Fujimoto valóban megragadta a COS esztétikáját azáltal, hogy olyan installációt alkotott, amely egyszerűségével válik különlegessé és kivitelezésével 

meglepővé”. Karin Gustafsson, a Womenswear Design vezetője a következőképpen folytatja a gondolatmenetet: „Nagyszerű volt Sou Fujimotóval dolgozni ezen a projekten, még soha nem volt ilyen csodálatosan egyszerű installációnk, amely a fény erejét használva ilyen hihetetlen hatást érne el.”

Sou Fujimoto szerint „a COS számára készített installáció az erdő-koncepciók legtisztább, legegyszerűbb megvalósulása. Ez az erdő nem statikus, az emberek és a fények kerülnek egymással kölcsönhatásba, és ez a kölcsönhatás egyfajta építészeti elemmé köti össze a divat, tér és az erdő világát”.

Az installáció 2016. április 12. és 17. között tekinthető meg Milánóban, a Salone del Mobile kiállításon, ahol résztvevőként a Sou Fujimotóval közösen életre hívott kollaborációval a COS 5. évfordulóját ünnepli. A COS márka természetesen olyan korábbi művészeti és designkollaborációira is épít, amelyeket a Serpentine Galleries, a Frieze Art Fairs és a Donald Judd Alapítvány keretei között mutattak be.

A COS 2007 márciusában indult Londonban, a Regent Streeten. A COS széles termékskálát kínál, amely különféle koncepciókra különül, és amely magába foglalja az alapvető cikkeket, az újragondolt klasszikusokat és a modern férfi és női trendeket. A COS házon belüli divattervezők és beszerzők csapatából áll. A COS 165 üzlettel rendelkezik Európa, Ázsia, Ausztrália, Észak-Amerika és a Közel-Kelet 30 országában, az interneten jelenleg 19 piacon kereskedik.

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Racionalitás és megépíthetőség

Racionalitás és megépíthetőség

Peschka Alfréd mesélt nekünk az NKE Rendészettudományi Karának új épületéről. 

Egyszülős Központ, Biennále és gyapjú ház az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Egyszülős Központ, Biennále és gyapjú ház az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Drón, robot, gyapjúház vagy esetleg egy közösségi tér lesz a nyertes? Inspiráló alkotások a hazai kreatív világból, január 28-ig lehet szavazni.

„Fantasztikus, hogy milyen erőt sugároz ez az épület”

„Fantasztikus, hogy milyen erőt sugároz ez az épület”

Szalay Tihamér, az MD Studio vezető tervezője mesélt az NKE restaurált főépületéről.

Hirdetés