BEST OF MOME ’22

Az október 7-én indult Budapest Design Week a hazai design élet egyik legfontosabb eseménysorozata, melyhez a MOME is izgalmas szakmai programmal kapcsolódik. Az egyetem eseményei elsősorban a jövő és a tervezés viszonyával foglalkoznak, az erről szóló egyre intenzívebb párbeszédhez kívánnak hozzászólni. A Best of MOME ’22 programja szintén az egyetem jövőképébe enged betekintést az idén végzettek munkáinak bemutatásán keresztül.
 


Hogyan írhatók át a népi díszítőművészet jól ismert szimbólumai a kortárs divatba, aktuális jelentéstartalmat képviselve? Hogyan segítheti egy jól megtervezett éjjeli lámpa a pihentető alvást? Tekinthető-e a fotográfus társadalmi és kulturális értelemben vett küszöbembernek? Milyen felületek, textúrák születhetnek hulladék üveg fenntartható újrahasznosításából?

A Best of MOME ‘22 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei MA diploma projektjeinek legjobbjai mutatkoznak be rövid prezentációk formájában, október 15-én este hat órától a MOME Auditóriumában. A friss diplomás hallgatók előadásaiból a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat ismerhetjük meg.
 

Máli Fanni: Meg kell a búzának érniNagy Tamás Máté: LámpoaoltásPapp Zsófia: VirágnyelvenTeleki Kitti: Trixie the pixie


A diploma prezentációkat a MOME Akadémia intézeteinek igazgatóival tartott kerekasztal-beszélgetés követi, amelyben az egyetem aktuális törekvéseiről, új irányokról, a képzésben megvalósuló jövőbeni tervekről esik majd szó. A kerekasztal-beszélgetés után az este kötetlen összejövetellel folytatódik, amelynek keretében a résztvevők baráti hangulatban beszélgethetnek, ismerkedhetnek az egyetem friss diplomásaival, jelenlévő oktatóival, hallgatóival és az Akadémia képviselőivel.
 

Tassy Fanni: LossSógor Sarolt: KapcsolódásokGereczné Deák Zsuzsanna: Re-built glassBorenich Levente Máté: Kiiratkozás az Erzsébet téren
Best of MOME ’22

Időpont: 2022. október 15. 18.00
Helyszín: MOME Auditórium (MASTER épület, M_114-es terem) 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
Kurátor: Hoffmann Petra

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció
Facebook esemény
BDW oldal

Az esemény a Budapest Design Week 2022 hivatalos programjának része.
Az eseményt a STROMMER pincészet támogatja.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A MOME megújítja a közösségimédia-jelenlétét

A MOME megújítja a közösségimédia-jelenlétét

Az egyetem nemzetközi ambícióihoz igazodva újul meg Facebook, Instagram és LinkedIn oldala.

A karbantartóra is jut reflektorfény a MOME-n

A karbantartóra is jut reflektorfény a MOME-n

A Humans of MOME sorozatban Pap Kálmán is elmondja a történetét.

Elhalasztják az idei MÉD gálát

Elhalasztják az idei MÉD gálát

A közönségszavazást meghosszabbítják, a díjakat csak 2021-ben adják majd át.

Hirdetés