A hajó legénysége eddig összesen 150 embert mentett ki bajba jutott gumicsónakokból.

Új szerepben láthatjuk a street art koronázatlan királyát: Banksy beszállt a Louise Michel névre keresztelt francia hajó finanszírozásába, amely bajba került menekülteket ment ki a Földközi-tengerből. A korábban a haditengerészeti flotta állományába tartozó hajót Banksy híres, Balloon Girl című alkotásának továbbfejlesztett változata díszíti, amelyen egy mentőmellényt viselő kislány egy szív alakú mentőövet tart a kezében.

A hajót Banksy korábbi, a menekültkérdéssel kapcsolatos alkotásaiból finanszírozza. A hírek szerint a művész először 2019-ben kereste meg Pia Klempet, aki korábban több mentőhajó kapitánya is volt, és tevékenysége során több ezer embert mentett ki a vízből. Klemp először azt hitte, hogy egy újabb Banksy tréfáról van szó, Banksy viszont ezúttal nem viccelt. A hajót egy 10 fős legénység üzemelteti, eddig összesen 150 embert mentettek ki bajba jutott gumicsónakokból.

2020-ban a hivatalos adatok szerint mintegy 500 ember vesztette életét a Földközi-tengerben, de a valós szám jóval magasabb is lehet. Az ENSZ szerint több mint 19500 ember ért szerencsésen szárazföldet idén. 

Forrás: Euronews
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Banksy installációvá alakította a fürdőszobáját

Banksy installációvá alakította a fürdőszobáját

Sajátosan értelmezte újra az otthoni munkavégzést a brit graffiti- és karantén art művész.

Egy kis víz hozzáadásával készen is van a biztonságos menekültház

Egy kis víz hozzáadásával készen is van a biztonságos menekültház

Francia építészek egy könnyen összeszerelhető ötlettel álltak elő. 

Hirdetés