Megható történet a digitális korból.

Jacqui Kenny-t a húszas évei elején diagnosztizálták agorafóbiával, a szorongásos tünetek olyan szituációkban jelentkeztek nála, amikor nem érezte magát biztonságban egy adott környezetben. Tiltólistára kerültek a tömegközlekedési eszközök, a bevásárlóközpontok és legnagyobb szerelme, az utazás is. Mivel az új helyek felfedezésének vágya nem csillapodott a lelkében, kénytelen volt alternatív megoldáshoz folyamodni a világjárás tekintetében, így jött képbe a Google Street View

Jacqui Kenny, aki a virtuális térben Az agorafóbiás utazóként vált ismertté, a weboldalán osztotta meg gondolatait a világgal, elsősorban azért, hogy segítse a hasonló problémával küzdő sorstársait. 

„Meglepő és egyedülálló menedéket találtam a Google Street View lehetőségeiben - írja Kenny. - Elkezdtem kattintgatni a Google Maps-en, így pedig olyan távoli országokba jutottam el, mint Mongólia, Szenegál vagy Chile. Távoli városok, poros tájak, vibráló építészeti gyöngyszemek és névtelen emberek elevenedtek meg előttem, az ’utazásaimról’ pedig képernyőképet készítettem".

A dokumentálás mintegy 40.000 képet eredményezett, szinte az összes országot bejárta a Google segítségével, elmondása szerint az agorafóbia megjelenése óta sosem érezte magát ennyire szabadnak, nem kellett félnie a pánikrohamoktól és a szorongástól. Az online kalandjait sikerült jó célokra fordítania: miután a Google engedélyezte neki, hogy fotóit értékesítse, az így befolyt összeg bizonyos részét egy, az agy- és viselkedéskutatással foglalkozó alapítványnak utalta át. 

Forrás: Jacqui Kenny
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Román ortodox templom újul meg a Viharsarokban

Román ortodox templom újul meg a Viharsarokban

Nem a méhkeréki az egyetlen felújítási program a térségben.

Nobel-díjas csodaanyagból született a Red Dot-díjas magyar vitorlásruha

Nobel-díjas csodaanyagból született a Red Dot-díjas magyar vitorlásruha

A 878® márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhája, ami alig egy hónapja mutatkozott be.

Óriási érdeklődés a Műegyetem BIM képzése iránt

Óriási érdeklődés a Műegyetem BIM képzése iránt

Az ÉMK szakirányú továbbképzési szakán a BIM rendszerek, folyamatok, alkalmazások, menedzsment terén korszerű tudással rendelkező mérnököket képeznek.

Hirdetés