Eseménynapló 20 db bikáról

„Átírótömb - Eseménynapló 20 db bikáról” címmel jelenik meg a Kővágóörs Alkotótábor Egyesület programsorozatának első öt évét bemutató könyv. A szerzők a kulturális egyesület tagjai, akik öt éve szervezték meg az első alkotótábort Kővágóörsön egy évtizedek óta üresen álló házban. Mára építészeti, művészeti, zenei alkotótáborok és residency programok helyszíne lett a korábban elhanyagolt faluközponti épület. Ennek a folyamatnak az eddigi fontosabb mérföldköveit járja körbe a kiadvány. 

 


A tábor története egy építészeti alkotótáborral és zenei rendezvénysorozattal kezdődött 2018 tavaszán. A következő években egy tematikus programsorozat jött létre, amely évről évre új eseményeket hozott Kővágóörsre. Bár a könyv nem egy módszertani kiadvány, a szerzők igyekeztek sorra venni a tábor eddigi történetének lényeges pontjait, amely az épület lassú átalakulását indította el.

Az Átírótömb húsz fejezetet tartalmaz, erre utal a címe is, amely egy, a helyszínen talált naplószerű dokumentum címével azonos. A rendszeres programok közül az építészeti alkotótáborok, szabadegyetem, zenei programok és képzőművészeti residency alkalmak mellett az épület történetét, kutatását is ismertetik a szerzők, valamint olyan kérdésekről is szó esik, mint az egyesület alapítása vagy programsorozat forrásainak megteremtése.

 

A könyv szerzői a Kővágóörs Alkotótábor Egyesület tagjai, Bán Márton, Pongor Soma és Tóth Teodóra, a szerkesztő Zétényi Zsófia voltak. Az Átírótömb 500 számozott példányban jelenik meg az NKA támogatásával. A szervezők várják a kedves érdeklődőket a bemutatóra, amely május 24-én, szerdán 18:00-tól az újbudai Adaptér kreatív technológiai bázison lesz megtartva.

Az este folyamán megtekinthető lesz egy kiállítás az elmúlt évek munkáiból. A bemutató részeként a JAZZAJ közreműködésével Jávorka Ádám brácsa- és Kiss Árpád trombitaművész duóját hallhatjuk. A könyv megvásárlásával az alkotótábort lehet támogatni.

 


Kővágóörs Alkotótábor | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: sajtóanyag


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

ÁTÍRÓTÖMB | Könyvbemutató

ÁTÍRÓTÖMB | Könyvbemutató

Eseménynapló 20 db bikáról

Már zöldítik Stefano Boeri legújabb függőleges erdőit

Már zöldítik Stefano Boeri legújabb függőleges erdőit

Kínában egyszerre két Bosco Verticale projekt is zajlik párhuzamosan.

Meghalt Zalotay Elemér

Meghalt Zalotay Elemér

A svájcban élő magyar építész 88 éves volt.

Hirdetés