Eseménynapló 20 db bikáról

„Átírótömb - Eseménynapló 20 db bikáról” címmel jelenik meg a Kővágóörs Alkotótábor Egyesület programsorozatának első öt évét bemutató könyv. A szerzők a kulturális egyesület tagjai, akik öt éve szervezték meg az első alkotótábort Kővágóörsön egy évtizedek óta üresen álló házban. Mára építészeti, művészeti, zenei alkotótáborok és residency programok helyszíne lett a korábban elhanyagolt faluközponti épület. Ennek a folyamatnak az eddigi fontosabb mérföldköveit járja körbe a kiadvány. 

 


A tábor története egy építészeti alkotótáborral és zenei rendezvénysorozattal kezdődött 2018 tavaszán. A következő években egy tematikus programsorozat jött létre, amely évről évre új eseményeket hozott Kővágóörsre. Bár a könyv nem egy módszertani kiadvány, a szerzők igyekeztek sorra venni a tábor eddigi történetének lényeges pontjait, amely az épület lassú átalakulását indította el.

Az Átírótömb húsz fejezetet tartalmaz, erre utal a címe is, amely egy, a helyszínen talált naplószerű dokumentum címével azonos. A rendszeres programok közül az építészeti alkotótáborok, szabadegyetem, zenei programok és képzőművészeti residency alkalmak mellett az épület történetét, kutatását is ismertetik a szerzők, valamint olyan kérdésekről is szó esik, mint az egyesület alapítása vagy programsorozat forrásainak megteremtése.

 

A könyv szerzői a Kővágóörs Alkotótábor Egyesület tagjai, Bán Márton, Pongor Soma és Tóth Teodóra, a szerkesztő Zétényi Zsófia voltak. Az Átírótömb 500 számozott példányban jelenik meg az NKA támogatásával. A szervezők várják a kedves érdeklődőket a bemutatóra, amely május 24-én, szerdán 18:00-tól az újbudai Adaptér kreatív technológiai bázison lesz megtartva.

Az este folyamán megtekinthető lesz egy kiállítás az elmúlt évek munkáiból. A bemutató részeként a JAZZAJ közreműködésével Jávorka Ádám brácsa- és Kiss Árpád trombitaművész duóját hallhatjuk. A könyv megvásárlásával az alkotótábort lehet támogatni.

 


Kővágóörs Alkotótábor | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: sajtóanyag


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

ÁTÍRÓTÖMB | Könyvbemutató

ÁTÍRÓTÖMB | Könyvbemutató

Eseménynapló 20 db bikáról

Nádfedeles keramikus pavilon

Nádfedeles keramikus pavilon

Álvaro Siza Vieira nádfedeles kerámiaműhelyet tervezett, Casa Wabi néven.

Szeptember végén jön a glasstec 2022

Szeptember végén jön a glasstec 2022

Örömmel várja az iparág az Üveg Nemzetközi Évét.

Hirdetés