Mi is szívesen elnézegetnénk otthon.

A dallasi Haas Moto Museum & Sculpture Gallery azzal a kéréssel kereste meg a német Kingston Custom műhelyt, hogy az 1980-as BMW R100 RS modellből készítsen egy art deco változatot. A rutinos Dirk Oehlerking és csapata kitett magáért, az aprólékosan kidolgozott motorkerékpár gyönyörű éke lesz az amerikai múzeumnak.

Négy évvel ezelőtt Oehlerking bemutatta a "kétkerekű BMW trilógiájának" első részét, a White Phantom-ot, ezt követte a Black Phantom, a Good Ghost megalkotásával pedig a háromrészes sorozat befejezettnek tekinthető Oehlerking blogbejegyzése szerint.

Bár a felkérés arra vonatkozott, hogy a BMW R100 RS alkatrészeit vegyék alapul, végül számos más BMW modell alkotórészét is beépítették a Good Ghost-ba, amelyeket Oehlerking az évek során összegyűjtött. 

A végeredmény valószínűleg még azok számára is lélegzetelállító, akiket nem fűz különösebb érzelem a motorokhoz. A sorozat első két motorkerékpárjával szemben a Good Ghost a régi iskola egyszerűbb esztétikáját követi, a karosszéria túlnyúlik az első keréken. A motor első részét egy, a BMW 2002-es modellből kiszerelt veserács borítja, a hátsó részének meghatározó eleme pedig egy hosszú, rozsdamentes acélból készült kipufogócső, amely egy ponton összeér a kasznival. A kormányt és az ülést hagyományos és velúr bőrrel borították be, trükkösen tárolókat is kialakítottak benne, amely alkalmas a szerszámkészlet tárolására. 

Ha szereted a reinkarnációt minimum a gépjárművekben, akkor az is érdekes lehet számodra, hogyan nézne ki a Volkswagen klasszikus bogara gokartként, amelyet egy mexikói designer csapat tervezett meg.

Forrás: Hiconsumption
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

A konceptautókban utazó designer, David Obendorfer nem hibázott.

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Konténervárost épít a Market Debrecenben.

A Market Zrt. végzi Debrecen gazdasági övezetének földmunkáit

A Market Zrt. végzi Debrecen gazdasági övezetének földmunkáit

Emellett Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetének engedélyezési eljárását is a Market bonyolítja.

Hirdetés