Hirdetés

A jövő már a küszöbön van.

A BMW csoport bemutatta a világ első elektromos szárnyas repülőruháját, amivel valóra válhat az emberiség régóta dédelgetett álma, hogy a madarakhoz hasonlóan repülhessen. A BMW i divízió, a Designworks és az osztrák „repülőruha pilóta” extrémsportoló Peter Salzmann november 10-én, a #NEXTGen 2020-on, videóban mutatta be az innovatív technológiát. 

A #NEXTGen 2020 rendezvény célja a BMW portfóliójában megjelenő számos új fejlesztés bemutatása, amely az autókon túlmutatva olyan innovatív technológiákat és jövőképet is prezentál, melyek jellemzően az elektromos mobilitás területére koncentrálnak. Az Electrified Wingsuit by BMW i nevű elektromos, szárnyas repülőruhához egy rendkívül nagy teljesítményű, kompakt méretű és könnyű meghajtó és energiatároló tartozik, amely biztosítja az egyedülálló repülési élményt. 

A repülőruha elülső részébe beépített két propeller percenként körülbelül 25 000 fordulat/perc sebességre, együttesen 15 kW teljesítmény leadására képes, ami körülbelül öt percig biztosítja a repülést. Az elektromos meghajtórendszer a szárnyruha teljesítményének növelését szolgálja, a könnyebb siklás érdekében, ami nagyobb távolságok megtételét teszi lehetővé.

A videóban Salzmann elmondja, hogy indításkor a pilóta – az elektromos autókhoz hasonlóan – azonnali gyorsulást tapasztal, és a wingsuit segítségével akár 300 km/h-t meghaladó sebességet is képes elérni. A videóban Salzmann két másik szárnyruhás pilótával együtt Ausztria hegycsúcsai között repült, majd a repülés végén ejtőernyővel landoltak a kijelölt helyen.

(Forrás: Designboom)
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csomay Zsófia és posztumusz Reimholz Péter kapta a 15. Moholy-Nagy-díjat

Csomay Zsófia és posztumusz Reimholz Péter kapta a 15. Moholy-Nagy-díjat

A tavaly elmaradt, de most, november 11-én megvalósult átadó alkalmával több korábbi és idei Moholy-Nagy-díjas méltó ünneplésére kerülhetett sor. 

Bölcsöde, buszpályaudvar, műemlék és energetikai is felújítás is nyert

Bölcsöde, buszpályaudvar, műemlék és energetikai is felújítás is nyert

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit.

Még két hétig látható a Határtalan Design kiállítás

Még két hétig látható a Határtalan Design kiállítás

Hétvégenként kortárs zenei programokat is hallhatnak az érdeklődők.

Hirdetés