Közel 150 designer tárgyait dolgozza fel videókban a DWB VLOG. Online premier május 7-én!

A Határtalan Design, a régió egyik legjelentősebb független kiállítása és összművészeti rendezvénysorozata designerek, bútortervezők, textiltervezők, ékszertervezők és más vizuális műfajokban tevékenykedő alkotók munkáit vonultatja fel. A 16 éves múltra visszatekintő projekt most a virtuális térbe költözik, és DWB VLOG néven közel 150 részt vevő designer tárgyait dolgozza fel rövid videókban. A sorozat online premierje május 7-én lesz.

Fotó: Laczkó Péter, designer: Oskar Zieta, tánc: Góbi RitaFotó: Laczkó Péter, designer: Roman Sedina, tánc: Góbi Rita

A 2020 októberében megrendezett budapesti kiállítást egy pozsonyi, majd egy bécsi válogatás követte volna 2021-ben, ám a pandémia miatt ezek az események nem valósulhattak meg. A gazdag anyag most mégis bárki számára elérhetővé válik, a szó szoros értelmében határok nélkül, hiszen a szervezők egy nemzetközi szinten is innovatív felületet hoztak létre DWB VLOG néven, amely a DWB kiállítás 14 országból származó 154 résztvevőjének munkáit mutatja be 30-35 másodperc hosszú rövidfilmekben. A közel 150 kisfilmet tartalmazó teljes anyag premierje május 7-én lesz, majd a design without borders honlapján és Youtube csatornáján lesz elérhető.

A bemutató mellett az alapítók a FUGA Budapesti Építészeti Központban május 7-én 10:30 - 14:00 óra között egy online találkozót is szerveznek, amelyen harminc alkotó, partner szervezet prezentációit követhetik Los Angelestől Bukarestig.
 
A program ZOOM-on lesz követhető, link a Facebook eseményben.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elmarad a WAMP karácsonyi designvására

Elmarad a WAMP karácsonyi designvására

Ellenben elindult a Designerwebshop, ahol mégis megtalálod a hazai tervezők munkáit. 

Designbútorok a 3D nyomtatás gyártási hulladékából

Designbútorok a 3D nyomtatás gyártási hulladékából

Két svájci formatervező drótból és nejlonporból készít mobiliákat, melyeket közelről is megnézhetsz a Határtalan Design kiállításon.

Tárgyak műanyaghulladékból, hamuból, tűlevélből és kávézaccból

Tárgyak műanyaghulladékból, hamuból, tűlevélből és kávézaccból

A hulladék hulladékát is újrahasznosítja egy holland designer, de magyar zöldprojektet is találtunk a Határtalan Design kiállításon. 

Hirdetés