Amely a leggyorsabban tölthető is egyben.

Nem ülhet a babérjain a Tesla, dolgozik a konkurencia is: a Lucid Motor járműve nemcsak a világ legnagyobb hatótávolságú elektromos autója lesz, de a leggyorsabban feltölthető is. Szeptemberben a cég online közzéteszi az autó paramétereit.

2017-ben mutatta be a kaliforniai székhelyű Lucid Motors a Lucid Air névre keresztelt elektromos autó koncepcióját, a cég akkori közleménye szerint a járművet úgy tervezték meg, hogy forradalmasítsa a fenntartható közlekedés addig ismert szabványait. Három évvel később, a napokban bejelentették, hogy 2020. szeptember kilencedikén nyilvánosságra hozzák az elkészült luxuspéldány paramétereit. Bár az autót hivatalosan a New Yorki Autószalonon mutatták volna be, de az eseményt a koronavírus miatt elhalasztották, így most online bárki számára elérhetővé teszik az autó termékleírását, a designt és a konfigurációkat. 

Míg az EPA-szabványok szerinti autó hatótáv a Tesla Model S esetében 644 km, addig a Lucid Motors információi szerint

a Lucid Air egyetlen töltéssel 832 km-t képes megtenni, amellyel a világ leghosszabb hatótávolságú elektromos járműve lehet. Ha mindez nem lenne elég, azt is bejelentették, hogy a Lucid Air lesz a leggyorsabban feltölthető elektromos jármű, amely valaha létezett.

A modell 300 kW-os töltési képességgel rendelkezik, ami percenként 20 mérföldes (32 km-es) hatótáv elérést jelent. A gépkocsi induló ára 100 ezer dollár felett lesz, később viszont olcsóbb változatok is érkeznek majd. A Tesla Model S ára 70 ezer dollártól indul.

Forrás: Lucid Motors




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közel a jövő, amelyben épületek beszélgetnek majd autókkal

Közel a jövő, amelyben épületek beszélgetnek majd autókkal

Az infrastruktúra fejlődését biztosan előmozdítják, de a városképet is formálhatják a villanyautók.

Városi autó újrahasznosított műanyagból

Városi autó újrahasznosított műanyagból

A Birò O2 olyan, mint egy tiszta oxigén buborék, amely csendben mozog városainkban.

Hirdetés