Alkotója a polcrendszerekre jellemző ridegséget hullámokra cserélte. 

Feza Ökten Koca építész tervezte a Waveshelf névre keresztelt polcot, amely könnyedségével és hullámokra emlékeztető koncepciójával kiemelkedik a megszokott, olykor merev formák közül. A hullámzás nem meglepő, a designt ugyanis a természet ihlette.

Egyszerű, folyékony, naiv és sokkoló - ezzel a négy szóval jellemezte az építész az alkotását, amellyel elrugaszkodott a polcrendszerek hagyományos, ipari formavilágától és sokkal inkább a természetre emlékeztető küllemet kölcsönzött neki. A Waveshelf különlegességét az adja, hogy nincs benne egy ismétlődő forma sem, vonalvezetése pedig eltér az általánostól.

A függőleges felületeket tekinthetjük a kiindulópontnak, a vízszintes felületek vagy befelé vagy kifelé hullámoznak, attól függően, hogy függőleges párjuknak milyen a mélysége. Így nincs benne egy polcelem sem, ami ugyanolyan lenne, mint a másik.
A lakkozott polcok 1 centiméter vastag MDF lapokból készülnek, fő szempont volt, hogy egyetlen csavar és szög se látszódjon a szerkezeten. A polc jelenleg kétféle színben és méretben kapható: egy 296 x 48 x 236 centiméteres hullámos változat, amelyet fehér lakkal vontak be, illetve egy kisebb, 176 x 30 x 176 centiméteres verzió, amelynek szürkés színárnyalatai aszerint változnak, hogy éppen milyen szögből nézzük.

Forrás: Feza Ökten Koca
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő ház négy méretben rendelhető.

Megmentik a megújuló történelmi iskolaépület mellett álló nagy platánfát

Megmentik a megújuló történelmi iskolaépület mellett álló nagy platánfát

Mivel a szakértői vélemények szerint biztonsággal átültetni nem lehet, a kiviteli tervek módosításával óvják meg a fát.

Hirdetés