Horváth Lóczi Judit Quarantine Series című albuma az ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg.

Az elmúlt másfél évben zajló események túlzás nélkül felforgatták az életünket. A bezártsággal és egyéb korlátozásokkal járó rendelkezések leszűkítették az életterünket és társas kapcsolataink megélését is hátrányosan befolyásolták. De mit tesz ilyen helyzetben egy képzőművész? Hogyan vészeli át ezt a kétségekkel teli időszakot? Horváth Lóczi Judit ebben a beszűkült létezésben készítette a stílusosan „Quarantine Series” elnevezésű, több mint negyven darabból álló papírmetszet sorozatát, mely ennek a szorongásokkal teli időszaknak a lenyomata. 

 

A Horváth Lóczitól megszokott, absztrakt formákból építkező kollázs kompozíciók a művész karantén alatt átélt gondolatait és érzéseit sűríti vizuális képekbe, melyekből most 36 munkát mutat be egy különleges művészeti albumban, amely az ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg.

Horváth Lóczi a festészet és szobrászat határait feszegetve, a két területet sokszor összemosva teremti meg egyedülálló vizuális nyelvezetét, amelynek fő hívószavai a geometria, a dinamika, a ritmika és a fény-árnyék hatások. A térbeli kiterjedéssel (is) rendelkező festmények hordozói előre megtervezett és formázott vászon konstrukciók, amelyek mértani merevségét az élénk színhasználat és a mindezek ellenére rendkívül intuitív alkotásmód ellensúlyoz.

 

 

A legújabb, Quarantine Series című sorozatát bemutató albumban Horváth Lóczi karantén alatt készített munkái mellett kortárs költők és írók segítenek még árnyaltabbá tenni a belénk szorult érzéseket. A művész által felkért alkotók egy általuk választott munkához írtak verseket, hogy a vizualitás mellett szavakkal is kifejezzék a bennünk kavargó, sokszor mefoghatatlan érzelmeket.

Farkas-Zentai Lili, Kapui Ferenc, Márián Gábor, Szabó Imola Julianna és Szabó T. Anna sorai nem csak Horváth Lóczi Judit munkáinak adnak keretet, hanem segítenek a karantén alatt átélt élmények diskurzusában. 

 

A kiadvány egyfajta összművészeti alkotásként igyekszik a szemet és a lelket egyszerre gyönyörködtetni és megnyugtatni, egyúttal emléket állítani egy olyan furcsa és minden elemében újszerű élethelyzetnek, melyre visszatekintve rengeteget tanulhatunk magunkról, másokról és embertársainkról. 

A limitált, számozott, összesen 300 példányban megjelenő kiadvány különlegessége még, hogy a versek melletti képeket az olvasó egy perforáció mentén bátran kiszedheti, hogy egyfajta jó minőségű printként felhasználva az otthonát díszítse egy neves kortárs képzőművészünk műalkotásával. A 150 grammos, kiváló minőségű kreatív papírra nyomtatott alkotások így az albumból kiszedve az otthonunkban élhetnek tovább. 

 

 

A kiadvány letisztult és elegáns designja Márián Gábor grafikusművész munkáját dicséri.

A „Quarantine Series” a Mártonffy Melinda által alapított ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg. Korábbi, Franciaudvaros bérházak Budapesten című, Szép Magyar Könyv díjas, abszolút hiánypótló kötetükről megjelent cikkünk erre a linkre kattintva olvasható. 

 

 

Az album Horváth Lóczi Judit Lázak háza című kiállításán debütál november 29-én a Faur Zsófi Galériában, ahol meg is lehet majd vásárolni, illetve – szintén a galériában – december 4-én 16 órakor külön könyvbemutatót is szerveznek. További információk az esemény Facebook-oldalán.

A kötet december elejétől a kiadó weboldalán is megvásárolható.

 

Horváth Lóczi Judit | Web | Facebook | Instagram
ARTEM/BOOKS | Web | Instagram
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építészek új utakon | Horváth Lóczi Judit

Építészek új utakon | Horváth Lóczi Judit

Új sorozatunkban azokat az alkotókat mutatjuk be, akik bár építészként indították karrierjüket, új utakat keresve, más-más kreatív területen találták meg számításaikat.

A karantén papírmetszetei

A karantén papírmetszetei

Horváth Lóczi Judit Quarantine Series című albuma az ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg.

Madarak megkomponált geometriája

Madarak megkomponált geometriája

November 10-ig látogatható a Duet with BIRDS kiállítás és vásár az E N I H O R N Showroomban.

Hirdetés