Horváth Lóczi Judit Quarantine Series című albuma az ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg.

Az elmúlt másfél évben zajló események túlzás nélkül felforgatták az életünket. A bezártsággal és egyéb korlátozásokkal járó rendelkezések leszűkítették az életterünket és társas kapcsolataink megélését is hátrányosan befolyásolták. De mit tesz ilyen helyzetben egy képzőművész? Hogyan vészeli át ezt a kétségekkel teli időszakot? Horváth Lóczi Judit ebben a beszűkült létezésben készítette a stílusosan „Quarantine Series” elnevezésű, több mint negyven darabból álló papírmetszet sorozatát, mely ennek a szorongásokkal teli időszaknak a lenyomata. 

 

A Horváth Lóczitól megszokott, absztrakt formákból építkező kollázs kompozíciók a művész karantén alatt átélt gondolatait és érzéseit sűríti vizuális képekbe, melyekből most 36 munkát mutat be egy különleges művészeti albumban, amely az ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg.

Horváth Lóczi a festészet és szobrászat határait feszegetve, a két területet sokszor összemosva teremti meg egyedülálló vizuális nyelvezetét, amelynek fő hívószavai a geometria, a dinamika, a ritmika és a fény-árnyék hatások. A térbeli kiterjedéssel (is) rendelkező festmények hordozói előre megtervezett és formázott vászon konstrukciók, amelyek mértani merevségét az élénk színhasználat és a mindezek ellenére rendkívül intuitív alkotásmód ellensúlyoz.

 

 

A legújabb, Quarantine Series című sorozatát bemutató albumban Horváth Lóczi karantén alatt készített munkái mellett kortárs költők és írók segítenek még árnyaltabbá tenni a belénk szorult érzéseket. A művész által felkért alkotók egy általuk választott munkához írtak verseket, hogy a vizualitás mellett szavakkal is kifejezzék a bennünk kavargó, sokszor mefoghatatlan érzelmeket.

Farkas-Zentai Lili, Kapui Ferenc, Márián Gábor, Szabó Imola Julianna és Szabó T. Anna sorai nem csak Horváth Lóczi Judit munkáinak adnak keretet, hanem segítenek a karantén alatt átélt élmények diskurzusában. 

 

A kiadvány egyfajta összművészeti alkotásként igyekszik a szemet és a lelket egyszerre gyönyörködtetni és megnyugtatni, egyúttal emléket állítani egy olyan furcsa és minden elemében újszerű élethelyzetnek, melyre visszatekintve rengeteget tanulhatunk magunkról, másokról és embertársainkról. 

A limitált, számozott, összesen 300 példányban megjelenő kiadvány különlegessége még, hogy a versek melletti képeket az olvasó egy perforáció mentén bátran kiszedheti, hogy egyfajta jó minőségű printként felhasználva az otthonát díszítse egy neves kortárs képzőművészünk műalkotásával. A 150 grammos, kiváló minőségű kreatív papírra nyomtatott alkotások így az albumból kiszedve az otthonunkban élhetnek tovább. 

 

 

A kiadvány letisztult és elegáns designja Márián Gábor grafikusművész munkáját dicséri.

A „Quarantine Series” a Mártonffy Melinda által alapított ARTEM/BOOKS kiadó gondozásában jelent meg. Korábbi, Franciaudvaros bérházak Budapesten című, Szép Magyar Könyv díjas, abszolút hiánypótló kötetükről megjelent cikkünk erre a linkre kattintva olvasható. 

 

 

Az album Horváth Lóczi Judit Lázak háza című kiállításán debütál november 29-én a Faur Zsófi Galériában, ahol meg is lehet majd vásárolni, illetve – szintén a galériában – december 4-én 16 órakor külön könyvbemutatót is szerveznek. További információk az esemény Facebook-oldalán.

A kötet december elejétől a kiadó weboldalán is megvásárolható.

 

Horváth Lóczi Judit | Web | Facebook | Instagram
ARTEM/BOOKS | Web | Instagram
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Madarak megkomponált geometriája

Madarak megkomponált geometriája

November 10-ig látogatható a Duet with BIRDS kiállítás és vásár az E N I H O R N Showroomban.

Egyszülős Központ, Biennále és gyapjú ház az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Egyszülős Központ, Biennále és gyapjú ház az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Drón, robot, gyapjúház vagy esetleg egy közösségi tér lesz a nyertes? Inspiráló alkotások a hazai kreatív világból, január 28-ig lehet szavazni.

A Hunguest Hotelek új arculata | Studio NUR

A Hunguest Hotelek új arculata | Studio NUR

Fókuszban a vízcseppek

 

Hirdetés