A COS bemutatta az Open Sky című, monumentális installációt, amelyet az amerikai Phillip K. Smith III. tervezett.

A COS örömmel mutatja be az Open Sky című, monumentális installációt, amelyet az amerikai Phillip K. Smith III. tervezett, specifikusan a 16-dik századi Palazzo Imbardo udvarára, amely a nagy közönség számára a milánói Salone Del Mobile kiállítás alatt, április 17 és 22 között lesz látogatható.

Az ég és a Palazzo udvara, építészete ihletette az installációt, amelyről így mesélt a művész: „Szerettem volna lehozni az eget a földre, hogy fizikailag is elérhetővé, jelenvalóvá tegyem. Az udvar felett az égboltból csak egy négyzetet látunk, ezt hoztam le a földre, és változtattam egy félköríves formává, amely pontosan a látogató előtt nyílik ki. Az ötlet az volt, hogy egybefüggően megmutassuk és összeolvasszuk a körülöttünk lévő, történelmi építészeti környezetet és az eget Milánó felett, létrehozva egy egyedülálló élményt.”
Tovább haladva az oszlopokkal körülvett udvartól, a Palazzo kertjében a centrális installáció kiegészül kisebb elemekkel is. A zajos utcától elválasztva, ez a kis terület a természet és az építészet közötti interakcióról szól, ahogy az alkotás egyes darabjai szétszabdalják és összefűzik a kert darabkáit.

„Már azóta inspirálnak bennünket Phillip K Smith III. munkái - ahogyan kapcsolatba lépnek a körülöttük lévő környezettel - amióta először találkoztunk velük. Az új alkotása abban segít, hogy egy másik nézőpontból is megismerjük a világot. Az ő látásmódja tökéletes párhuzamban van azzal, ahogyan mi gondolkodunk a designról, hogy finom és tudatos alkotásokat hozzunk létre. Az észlelésünket ezek a művészeti élmények befolyásolják és formálják, ezért örülünk annyira, hogy ebben az évben Phillip K. Smith III-el működhetünk együtt.”- mondta Karin Gustaffson, a COS kreatív igazgatója.

Az installáció a londoni székházú divatcég hetedik kiállítása a Salone del Mobile eseményén az egymást követő években, és az első együttműködése Phillip K. Smith III. művésszel.



A COS 2012 óta mutat be izgalmas, egyedi és innovatív installációkat művészekkel, designerekkel és építészekkel együttműködve a milánói Salone del Mobile kiállításon. A korábbi kollaborációk mögött olyan nevek állnak, mint Gary Card, Bonsoir Paris, Nendo, Snarkitecture, Sou Fujimoto, és a Studio Swine, akiknek a New Spring installációjával a COS tavaly megnyerte a Milano Design Award “Most Engaging Exhibition” díját.

A Palm Springs bázisú művész az elragadó, fény-központú installációiról ismert, amelyek a körülöttük lévő környezetet, fényt, színeket, teret formálják át, így késztetve a nézőket arra, hogy átgondolják a kapcsolatukat az őket körülvevő világgal.



Smith munkái a fizikai valósággal játszanak, törékeny, természetfeletti és meditatív élményeket alkotva a fények és a színek változásával és a néző mozgásával. 

Az installáció segítségével Smith arra ösztönöz mindenkit, hogy lassuljanak le, hogy adják át magukat a műveinek, hogy megláthassák és meghallhassák azt a szépséget, ami eléjük tárul.  

forrás: sajtóközlemény



Kapcsolódó

Axente Vanessa a COS új kampányában

Axente Vanessa a COS új kampányában

A COS legújabb, 2016-os őszi-téli kampányát Norfolkban, az Egyesült Királyságban kapta lencsevégre Karim Sadli fotográfus. 

COS x Serpentine Galleries

COS x Serpentine Galleries

A COS továbbra is támogatja a SERPENTINE GALLERIES PARK NIGHTS 2016 programsorozatot. 

COS X SOU FUJIMOTO Milánóban

COS X SOU FUJIMOTO Milánóban

A COS Sou Fujimoto installációjával ünnepli 5. évfordulóját a Salone del Mobile kiállításon.

Hirdetés