Hirdetés

75 év – 75 szék

Vásárhelyi János bútortervező életmű-kiállítása online látható.

Vásárhelyi János bútortervező a magyar bútorgyártás – azon belül a székgyártás – történetének egyik legjelesebb magyar tervezőművésze, a belsőépítész és bútortervező szakma megbecsült személyisége 2020 augusztusában töltötte be 75. életévét, így időszerű munkásságának bemutatása a szakma, és az érdeklődő közönség részére. 

Az életmű feldolgozása már az év elején megkezdődött. Azóta elkészült a Vásárhelyi János által tervezett közel 117 bútorcsalád, és azon belül a 420 különböző szék, karosszék, fotel, kanapé, asztal, szekrény és polc számbavétele és leltára. Vásárhelyi János több bútora ma is gyártásban van, és kereskedelmi forgalomban megvásárolható. Az általa tervezett székek – több magyar bútorgyár sikeres termékeként – európai és amerikai felhasználókhoz is eljutottak.

Vásárhelyi János Szimplex bútorcsaládjának darabjai

A megvalósult és gyártásba került bútorok közül az online kiállításon, melynek ötletgazdái és kurátorai Jakab Csaba és Márton László Attila voltak, 75 darabot tekinthet meg a látogató. 

Az online esemény a Bútorszövetség oldalán érhető el. 

Ne feledd: bár a Design Hét programjából ezúttal is csak egyet emeltünk ki, még számos más, hasonlóan izgalmas közül választhatsz!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fiatal keramikusok jótékonysági aukciója a Design Héten

Fiatal keramikusok jótékonysági aukciója a Design Héten

A Criminal Craft csoport munkáiból befolyt összegből egy iskolának segítenek a koronavírus elleni védekezésben.

Design Hét a körforgásos gazdaságra átállás jegyében

Design Hét a körforgásos gazdaságra átállás jegyében

Magyarország még a körforgásos gazdaságra való átállás elején jár, az idei Design Hét edukál, párbeszédet kezdeményez, és maga is innovál ezen a téren.

Nem megy a futás egyedül? Fuss az avataroddal!

Nem megy a futás egyedül? Fuss az avataroddal!

Az edzéseket megkönnyítő szemüveg 2021 nyarán kerülhet piacra.

Hirdetés