Hirdetés

30 éves a Droog

Design vagy nem-design?

1993-ban Renny Ramakers művészettörténész és Gijs Bakker tervező a milánói Salone del Mobile kiállításon „Droog” néven mutatta be egy fiatal holland tervező csapat munkáit, amivel felrázták a design szcénát. Most harminc évvel később, ugyanazen az eseményen ünneplik három évtizedes fennállásukat

A világ legnagyobb design eseménye, a Milánói Design Hét április 17. és 23. között ismét megrendezésre kerül. Ezen a héten a legizgalmasabb projektek közül csemegézünk.
 


Ramakers és Bakker a forma és a funkció eszméje ellen lázadva új esztétikát és megközelítést hívtak életre a formatervezésben, amely elvetette a kifinomultságot és a díszítést. A tervek egyszerűek, mégis humorosak voltak – szó szerint „szárazak” (hollandul „Droog”).
 


A Droog missziója, hogy a hétköznapit rendkívülivé tegye: Tejo Remy 1991-ben tervezett komódjától kezdve, amely a talált fiókokat művészeti tárgyként kezeli, Marijn van der Poll Do Hit Chair nevű székén át, amelyet kalapáccsal alakít a tulajdonosa, Marcel Wanders 1996-ban tervezett, ölelő Knotted székéig, és az egészen új tárgyakig. A kiállítás bemutatja, hogy a márka pimasz gondolkodása és úttörő engedetlensége hogyan vált az évek során a nemzetközi designtörténet igazi mérföldkövévé.
 Droog | Web | Facebook | Instagram
 

 

Forrás: Triennale

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

OPPO X Kengo Kuma – építészet és zene együttállása

OPPO X Kengo Kuma – építészet és zene együttállása

A közös projekt a Milánói Design Héten mutatkozott be.

Kilenc magyar márka a Milano Fashion Weeken

Kilenc magyar márka a Milano Fashion Weeken

Őszi-téli kollekciókat mutatnak be.

Bejelentették a jövő évi Salone del Mobile időpontját 

Bejelentették a jövő évi Salone del Mobile időpontját 

A szokásos április helyett szeptember 5. és 10. között rendezik meg a világ legnagyobb bútorvásárát Milánóban.

Hirdetés