A Szépség Metropoliszának közelében, azaz Párizs elővárosában áll ez a nemrégiben alapított villa, amelynek enteriőrjeit egy fiatal magyar tervezőnő koncepciója szerint alakították át példamutató gyorsasággal, magas színvonalon.

Eredetileg a 70-es évekből való ez a nemrégiben átépített villa Párizs zöldövezetében, amit kívül belül felújítottak és korszerűsítettek. Cikkünk az Octogon Deco 2020/1-es lapszámából.
 


Míg a külsőt egy francia építésznő jegyzi, a belső tereket a tulajdonosok egy közös ismerőseik révén megismert magyar tervezőre, Tóth Anitára bízták. Együttműködésük első pillanattól kezdve kiváló volt.

A vezető beosztású, három gyereket nevelő házaspár modern és elegáns, ugyanakkor praktikus és jól működő otthonra vágyott. Egyszerre otthonos helyiségeket akartak, ahol a család minden tagja jól érezheti magát, ugyanakkor olyan reprezentatív terekre is igényt tartottak, ahol elegáns vendégségeket szervezhetnek.
 

Karakteres falamellák és némi szintkülönbség választja el a nappalit és a közlekedőt. A folyosóról a lakás intimebb szférájába tartozó hálószobák és fürdőszobák nyílnak.

Anitának és csapatának nem volt könnyű dolga, hiszen egy már megkezdett építkezésbe csöppentek, ahol nagyon gyorsan kellett csatlakozni a javában zajló munkákhoz, módosítani és új lehetőségeket felvázolni. Óriási sikert arattak a 3D technikával készített látványtervek, Franciaországban ugyanis különlegességnek számít, megfizethetetlenül magas ára miatt nem gyakran alkalmazzák, ebben a helyzetben azonban nagy segítséget nyújtott a tervek gyors megértetéséhez. Nagyrészt telefonon, interneten keresztül zajlott a felek közötti kommunikáció, az építkezés helyszínén tett néhány látogatással kiegészítve.

A tágas térérzet kedvéért térelválasztó falak helyett változatos eszközöket alkalmaztak. A világítás, a bútorok elhelyezkedése, de még a színek és a gondosan megválasztott anyagok is részt vesznek a játékban.

 Az elegáns fehér lépcsőkkel körbevett, süllyesztett nappalit egy L alakú kanapé és egy fotel teszi kényelmessé. A világos drapp, puha szőnyeg és a mennyezeti függesztékekre reflektáló, tükrös felületű dohányzóasztal emeli a többfunkciós tér fényét.


A kivitelezés előrehaladottsága miatt rohamléptekben kellett cselekedni: többek között a fürdők és az álmennyezet, vagy az elektromosság azonnali megoldást igényeltek. Nagy segítséget jelentett, hogy a férj az automatika kiváló szakértője, így a ház intelligens vezérlésének megvalósítása az ő irányításával történt.

Míg a szülői háló és a hozzá kapcsolódó fürdőszoba modern, letisztult eleganciája harmonikusan illeszkedik a ház közösségi tereihez, a gyerekek szobáiban némi játékosság jelenik meg kis lakóik elvárásainak és ízlésének megfelelően.


A modern bútorokkal, alapvetően visszafogott színekkel, csak egy-egy színfolttal kiegészített tágas enteriőrökben minőségi anyagok és design darabok sorakoznak a visszafogott elegancia jegyében. Nagyszerű munkát végzett a magyar csapat, és örömüket tovább fokozta, a házat birtokba vevő család elégedettsége és elismerése.

 

Alapterület: 400 m2
Helyszín: Párizs peremkerülete

Belsőépítész: Tóth Anita, AT Home Design
Még több és nagyobb fotók a galériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Janus-arcú villa

Janus-arcú villa

Precíz tömegjátékok. 

A kifinomult elegancia ébredése

A kifinomult elegancia ébredése

Az este’r partners koncepciója szerint valósul meg Buda legújabb villaparkja.

Üdülés egész évben
  • 2022-09-21 09:00
  • Deco

Üdülés egész évben

Ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos villa Remeteszőlősön.

Hirdetés