Az építész, BZS50 Műterem és a belsőépítész, moooxdesign Studio nagyvonalú, elegáns és modern projektje

Egy fiatalos családnak készült belsőépítészeti kialakítás, ahol az egyenes vonalvezetést íves kiegészítők teszik lágyabbá, míg a finomságot az erős színek és a mozgalmas tapéták ellensúlyozzák. Ezek az ellentétek teszik kiegyensúlyozottá a belső terek hangulatát. Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/4-es lapszámában.

A budai dombság lankáin épült, visszafogottságot és funkcionális luxust kínáló, háromszintes családi villa többek között azt példázza, hogy az építészet és a belsőépítészet akkor tud a legjobban összeérni, ha viszonyuk a kezdetektől fogva organikusan alakul.


A telek adottságai jelennek meg az épület tömegében: a házat egy saroklecsapás mozdítja ki a megszokott formavilágból, ami izgalmas belső megoldásokra adott lehetőséget. Az épület a telek közepére került, így a vendégfogadó előkert mellett, egy minden oldalról zárt hátsókert, egy igazi oázis jött létre – medencével, növényekkel, hatalmas árnyékos terasszal és modern pergolával. Nagy üvegfeleületen keresztül szűrődik be a természet és a kert látványa a belső terekbe.

Természetes anyagok megjelenésével: a fa lécek ritmusosságával és a nagyobb fafelületek alkalmazásával válik egyé a kültérrel, amelyek a különböző helyiségek falfelületei mellett a konyha mennyezetén is megtalálhatók. Ebben a projektben a belsőépítészet az építészeti tervezéssel szorosan egybefonódva alakult – ami olyan ideális folyamat, amit a mai világban ritkán lehet megvalósítani. Bár az építkezés rendkívüli módon elhúzódott, így volt idő összehangolni a legapróbb részleteket is.
 


A háromszintes családi ház belsőépítészeti kialakításának vezérelve volt, hogy friss, fiatalos és maximálisan komfortos legyen, magas életszínvonalat biztosítson, mégse essen felesleges túlzásokba. Az alapvetően naturális színpalettát, a fehéret, a szürkéket és a barnás tónusokat a dinamikus sárga szín, valamint grafikus mintázatú tapéták teszik izgalmassá – itt már több színben.

Felfelé haladva az épületben a színek és a textúrák szándékosan egyre légiesebbé válnak. Jellemzően a kertkapcsolatos alsó szinten jelennek meg a sötétebb árnyalatok – így a szülői háló karakteres megjelenésű, természetes anyagból készült, texturált tapétáján, vagy a nappali antracitszürke konyháján, oszlopain. A középső, utcai szint az épület fogadója, bejárata mellett a gyerekek birodalma, míg a legfelső üvegkubus egy körpanorámás buliszoba jacuzzis tetőkerttel, ahol már egyértelműen a fény uralkodik.
 

Nagyvonalú, elegáns és modern, mégis otthonos enteriőrök alakultak ki az építész, BZS50 Műterem és a belsőépítész, moooxdesign Studio keze alatt. 

Helyszín: Budapest, 2. kerület
Alapterület: tetőtér 80 m2, utcaszint 73 m2, kertszint 147 m2
Építészet: BZS50 Műterem
Belsőépítészetmoooxdesign Studio

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

A Louis Vuitton felveszi a harcot a koronavírussal

A Louis Vuitton felveszi a harcot a koronavírussal

Parfüm helyett kézfertőtlenítőt kezd gyártani a luxusmárka.

Felépül a FUGA két új kiállítása

Felépül a FUGA két új kiállítása

Igaz, csak online lehet majd megnézni azokat.

Denevérbarát lesz Hollandia új kerékpáros hídja

Denevérbarát lesz Hollandia új kerékpáros hídja

A már épülő Blauwe Loper Európa leghosszabb kerékpáros-gyalogos hídja lesz.

Hirdetés