Összegyűjtöttünk néhány különleges loftlakást, és egy stílusosan berendezett standdal is készül az Octogon Deco Magazin a S/ALON Budapest kiállításra.

A loftok története a XX. század legszebb romantikus regénye, ami az ipari válság miatt üresen maradt gyárépületekkel kezdődött valahol az angol külvárosban. Művészek költöztek a szimpla üvegablakokkal határolt tagolatlan, kifűthetetlen terekbe, akik virágzó trendet teremtettek a lepusztult falak között. Elég volt pár évtized hozzá, hogy ezek az illegálisan foglalt lakások sajátos, indusztriális stílusukkal beszűrődjenek a mainstream kultúrába, és a szó jelentése világszerte új értelmet nyert.

Manapság a loftok a lakások katedrálisai. Gigantikus ablakaikkal, tágas tereikkel az irigyelt luxuskategóriát képviselik a négyzetméterharc jellemezte ingatlanok között. Bútorszigeteket képeznek, különleges világítást követelnek, belsőépítészeti bravúrokat provokálnak és a lenyűgöző átlátások miatt szakembert próbáló, komplex gondolkodást igénylenek.Összegyűjtöttünk néhány különleges loftlakást, és egy stílusosan berendezett standot is magunkénak tudhatunk a S/ALON Budapest kiállításon.

Kozma Péter grafikus, filmrendező, a kArton Galéria tulajdonosa és Bátonyi Éva belsőépítész új otthona az egykori bérház hangulatát és adottságait indusztriális jegyekkel ötvözi.  - Szöveg: Molnár Ágnes | Fotó: Kövesdi Réka | Tervező: Bátonyi ÉvaEbben a régi gyárépületben berendezett loftban azonban izgalmasan keverednek a különböző korszakok és hangulatok, hogy egyedi, mégis egységes stílust teremtsenek. - Szöveg: Borsos Klára | Fotó: Barbay Csaba | Tervező: Baracsi Katalin
A 13. kerületi Révész utca klingertéglás gyárépületében alakították ki azt a galériás lakást, ami bátran vegyíti a kortárs művészetet és az indusztriális jegyeket. - Szöveg: Varga Csilla Lujza | Fotó: Stiglinc Gábor | Tervező: Harrer Norbert Noam Az Octogon Deco Magazin külön melléklettel készült a S/ALON Budapest kiállításra, fókuszban a loftlakásokkal.


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni, valamint megvásárolhatod az újságárusoknál is.

Ezekben a Relay és Inmedio üzletekben biztosan megtalálod az Octogon Deco magazint:

Budapest: Árkád, Sugár, Allée, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, KÖKI Terminál, Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Népliget, Nyugati pályaudvar, Blaha Lujza tér.

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar).Kapcsolódó cikkek

Bravúros loft a félemeleten
  • 2019-11-25 08:00
  • Deco

Bravúros loft a félemeleten

Az egykori bérház hangulatát és adottságait indusztriális jegyekkel ötvözték.

Mert a loftok rabul ejtenek
  • 2019-09-19 08:40
  • Deco

Mert a loftok rabul ejtenek

Összegyűjtöttünk néhány különleges loftlakást, és egy stílusosan berendezett standdal is készül az Octogon Deco Magazin a S/ALON Budapest kiállításra.

Az új Közlekedési Múzeum - Octogon külön kiadvány

Az új Közlekedési Múzeum - Octogon külön kiadvány

A hazai muzeológia, örökségvédelem, kortárs építészet- és környezetkultúra nézőpontjából egyaránt korszakosnak ígérkező beruházásról szóló melléklet most korlátozott példányszámban megvásárolható.

Hirdetés