A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Ferenczi Zsófit és Sipos Rebekát, a Design Studio *ness alapítóit kérdeztük.

Ha kell, gördeszkapályát is terveznek nappaliba, de enteriőr stylinggal is foglalkoznak – a 2021 elején alapított *ness tervezőinek fontos, hogy olyan projektekben vegyenek részt, ahol a megrendelők a tudatos, koncepcionális és funkcionális működés mellett a friss és frappáns designgondolkodást tartják szem előtt, legyen az építészet, belsőépítészet, bútor- vagy tárgytervezés. Rebeka és Zsófi hisznek abban, hogy a különböző munkák típusától és léptékétől függetlenül az átfogó esztétikai és műszaki tervezés az alapja minden sikeres projektnek. És, hogy melyik három belsőépítészeti munkát emelte ki Rebeka és Zsófi, azaz a Design Studio *ness az elmúlt pár évből? Mutatjuk!


Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/4-es lapszámából!
 

Fotó: Danyi Balázs


1. AFL NADWIŚLAŃSKA
Helyszín: Krakkó - Podgórze
Tervező: Mistovia
Projekt megvalósulása: 2022
Alapterület: 57 m2
Fotók: ONIstudio

„A lengyel belsőépítész stúdió munkái nagy hatással vannak ránk; folyamatos inspirációként szolgálnak tervezéseink során. Ennél a magánlakásnál – csakúgy, mint számos más hasonló léptékű projektjükben – meglepően, de egyben lenyűgözően nyúlnak az anyagokhoz, textúrákhoz, színekhez. A stúdió számára fontos volt a lakás belső tereiben is reflektálni a társasház rendkívül meghatározó építészeti karakterére, színhasználatára, így jelenik meg az enteriőrben a bordó szín, kiegészítve márvány és fa felületekkel, illetve játékosan színes kiegészítőkkel.”


 

2. Az URBA bécsi showroomja
Helyszín: Bécs
Tervező: URBA
Projekt megvalósulása: 2021
Fotók: Varga Matti 

„A hazai belsőépítészeti stúdiók között kiemelkedőnek és példaértékűnek tartjuk az URBA munkásságát. Nagyon szeretjük a tiszta, friss, koncepcionális, részletről részletre végigvezetett designválaszaikat minden munkájukban. Ez valósult meg bécsi irodájukban is, ahol a gyönyörűen felújított barokk kastély tereit tiszteletben tartva, azt kihangsúlyozva egészítették ki az enteriőrt saját tervezésű bútorokkal és gondosan válogatott tárgyakkal, dekor elemekkel.”3. H40, magánlakás
Építészet: Kontextus Studio / Kovács Gábor
Helyszín: Balaton
Tervező: Project MA / Mészáros András
Projekt megvalósulása: 2023
Fotók: Borsos Mátyás 

„Nagyon fontosnak tartjuk az építészet és a belsőépítészet összhangját, főleg egy magánvilla léptékű projekt esetében. A Kovács Gábor építész tervezte H40 villaépület olyan erős és egyértelmű építészeti karakter, amely esetében a belsőépítészeti feladat ennek az egyediségnek a belső terekben való érzékletes adaptálása volt. Mészáros András az épület külső anyaghasználatát, a szigorú és feszes fémet, illetve a kortalan és időtálló mészkövet használta az enteriőrben is, azt puhává és otthonossá téve a meleg fa és világos textil felületek kombinálásával.”

 

A H40 villaépületről írt „Ház a sziklák felett” című cikkünk az OCTOGON magazin 186-os (2023/6-os) lapszámában jelent meg.
 


 

Design Studio *ness | Web | Facebook | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Eklektikától a brutalizmusig

Eklektikától a brutalizmusig

Védett budapesti épületek a FUGA szeptember 14-én nyíló kiállításán.

Érzékeny maximalizmus, őszinteség és a munkákat lezáró mosoly
  • 2022-09-14 09:00
  • Deco

Érzékeny maximalizmus, őszinteség és a munkákat lezáró mosoly

Interjú Járai-Szeglet Orsi belsőépítésszel!

Kő és selyem

Kő és selyem

Midjourney a jövőbe utaztatja a barokk építészetet.

Hirdetés