Ebben a szellemben debütált az LG Magyarország Interior excellence nevű lakberendezői pályázata.

Ez a gondolat fogta össze az LG Magyarország Interior excellence elnevezésű, első lakberendezői pályázatát, amely a Lakberendezők Országos Szövetségével karöltve valósult meg. Az LG filozófiája szerint a mindennapok során használt elektronikai eszközök ugyanúgy alkotóelemei a környezetünknek, mint a bútoraink vagy a személyes tárgyaink – mindezt pedig méltó módon, a hazai lakberendezői közösség szemével is szemléltetni kívánta. Cikkünkben a pályázatra beérkezett legjobb tervrajzokat mutatjuk be. 

Interior Excellence 2021

A pályázók feladata az volt, hogy a gyártó háromdimenziós termékeit elhelyezzék egy általuk megálmodott, professzionálisan megtervezett helyiségben. A lakberendezők hat kategóriában — Nappali, Home Office, Hálószoba, Konyha, Fürdőszoba, Home Cinema — adhatták le tervrajzaikat, amelyeket olyan neves tervezők bíráltak el, mint Ács Erzsébet lakberendező, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke és a Szakmai Szervezetek Országos Szövetségének alelnöke, Kővári Judit, a Junior Art Center Lakberendező Iskola intézményvezetője, a Nivo Art Alapítvány kuratóriumának elnöke, Sallak Andrea, a 2019-es Év Lakberendezője, és Takách-Batta Tibor lakberendező. A beérkező munkákat az LG Magyarország képviselői is értékelték. A szakmai zsűri minden kategóriában egy, azaz összesen hat nyertest, valamint egy különdíjast választott ki olyan szakmai szempontok alapján, mint az eredetiség, a kreativitás, a funkcionalitás, a részletgazdagság, a színharmónia és az első benyomás.

Az LG Interior Excellence 2021 szakmai lakberendezői pályázat nyertesei:

Különdíj - Alexa Dániel

Alexa Dániel tervrajza saját tervezésű termékére, a Select/ Room mozgatható falakra épül. A motorikusan működő, eltolható falakkal egy térből három teljes értékű helyiség jön létre: egyszerre mutat be konyhát, nappalit és hálószobát ez a pályamű. A helyiségekben a tervező számos prémium LG terméket rejtett el, az LG OLED Gallery televízióját pedig úgy helyezte el, hogy az 180 fokban átfordítható legyen az egyik leválasztott helyiségből a másikba.

Alexa Dániel különdíjas terve

Home Cinema kategória – Barabás Adrienn

A Home Cinema kategória nyertes tervrajza egy igazi afrikai túrára kalauzol el minket. A luxusszínvonalú házimoziteremben a fa természetes szépsége és a világosabb, pasztelles színhasználat afrikai törzsi motívumokkal egészül ki. A helyiség szinte hívogat a kikapcsolódásra és az ellazulásra, amit az LG legújabb CineBeam Laser 4K projektora csak tovább fokoz akár 120 hüvelykes méretű, tökéletes minőségű vetített képével.

Barabás Adrienn – Home Cinema

Konyha kategória – Gábor Márta

Gábor Márta kifinomult, elegáns és exkluzív konyhadesignja a családról, a minőségről és a minőségi együtt töltött időről üzen. Mindehhez ideális társ az LG különleges és intelligens InstaView Door-in-DoorTM hűtőszekrénye, amely egyedi kialakításával tökéletesen alkalmazkodik a lakók igényeihez.

Gábor Márta – Konyha

Home Office kategória – Buzdor Gabriella

Buzdor Gabriella tervező szerint a dolgozószobának nemcsak kényelmesnek és praktikusnak, de esztétikusnak is kell lennie ahhoz, hogy örömünket leljük a munkában. A helyiség központi eleme az LG ergonomikus, állítható talapzatú, bármilyen irányba forgatható Ergo monitora, amely az ultrakönnyű LG gram laptoppal párosítva egész nap garantálja a kényelmes munkavégzést.

Buzdor Gabriella – Home Office

Hálószoba kategória – Buzdor Gabriella

Egyszerre áraszt nyugalmat és enged teret az álmodozásnak és a kikapcsolódásnak a Hálószoba kategória nyertes tervrajza. Az LG stílusos OLED Gallery televízióját Buzdor Gabriella tervező úgy helyezte el, hogy az ágyból is kényelmesen látható legyen – ebben segítségére volt az is, hogy a készülék szinte minden betekintési szögből tökéletes színeket és torzításmentes képmegjelenítést garantál. A minőségi levegőről az LG elegáns PuriCare légtisztítója gondoskodik.

Buzdor Gabriella – Hálószoba

Fürdőszoba kategória – Takács Éva

Takács Éva mindig arra törekszik, hogy a tervezett környezet összhangban legyen a megbízó személyiségével, örömet adjon, és megkönnyítse a leendő lakók mindennapjait. Ezt tükrözi a Buborékok című pályamű is: a tágas luxushelyiség egy térkád köré szerveződik, amelybe tökéletesen beleillik az LG TWINWash egyedi kialakítású, gőzfunkciós mosó-szárítógépe.

Takács Éva – Fürdőszoba

Nappali kategória – Sárközi-Varga Anikó

Az Arizona natural living room című pályamunkával Sárközi-Varga Anikó egy designépület nappaliját mutatja meg. Ebben a környezetben az LG OLED Gallery televíziója és ARTCOOL Gallery légkondicionálója diszkréten egy műalkotás részévé válnak, szinte teljesen belesimulva a térbe akkor, amikor éppen nem a feladatukat teljesítik.

Sárközi-Varga Anikó – Nappali

Az Interior Excellence 2021 lakberendezői pályázat nyertes tervrajzainak mindegyike teljes egészében megtekinthető az interiorexcellence.lg.hu weboldalon.


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Bonami Futár Magyarországra

Megérkezett a Bonami Futár Magyarországra

Nemcsak házhoz viszik a bútort: össze is szerelik, és elviszik a régit.

Bécs és Budapest párhuzamos városképei a 20. századból

Bécs és Budapest párhuzamos városképei a 20. századból

A fenti címmel nyílik online kiállítás a Tértár Műhely szervezésében.

Magányos bútornak indult, család lett belőle

Magányos bútornak indult, család lett belőle

CORTINA.026: a fenntarthatóság jegyében tervezett utcabútort a Diemmebi olasz cég 

Hirdetés