Hirdetés

Luxus kivitelben felújított lakás a Budafoki úton

Hagyományunkhoz híven, ilyenkor év vége felé a legjobb anyagainkat ajánljuk nektek újraolvasásra! Szász Kati, az OCTOGON Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10, számára meghatározó projektet a 2023-ban megjelent lapszámokból. Ezúttal íme egy igényes lakás az OCTOGON Deco 2023/4-es lapszámából.


Kompromisszumok nélküli tökéletesség – erre törekszik Palotai Dániel és Zsigmond Ármin, akik 2022-ben indították el ingatlanok magas színvonalú felújítására és átalakítására szakosodott vállalkozásukat. Ennek jegyében valósult meg legújabb, 11. kerületben található lakásuk is.

A projekt indulásától kezdve fontos szempont volt a kreatív szakemberekkel, bútorasztalosokkal, művészekkel való együttműködés. Olyan egyedi beépített bútorok és dekorációs elemek létrehozása volt a cél, amik illeszkednek a lakás karakteréhez, sőt kihangsúlyozzák annak architektúráját.


Egy teljeskörűen, luxus kivitelben felújított lakás várja leendő tulajdonosát a Budafoki úton. A tartószerkezetig visszabontott ingatlan minden apró részletre kiterjedő átalakításon esett át, amelyet Palotai Dániel építészmérnök, felelős tervező és Zsigmond Ármin, szintén építészmérnök végzettségű generál kivitelező, felelős műszaki vezető álmodtak meg.

Kiemelt szempont volt a régi, elavult cselédkonyhás alaprajzi elrendezés újragondolása, jó arányú, jól bútorozható, nagyvonalú terek és izgalmas térkapcsolatok kialakítása. Míg a tervezési folyamatban a térszervezés, addig a kivitelezésnél a meglévő, több mint százéves fa ajtók, ajtótokok és kilincsek felújítása, valamint a hangszigetelt álpadló kiépítése jelentette a legnagyobb kihívást.

Emellett projektjeik során szívesen dolgoznak együtt kreatív szakemberekkel, bútorasztalosokkal és művészekkel, annak érdekében, hogy a lakások eredeti koncepcióját és színvilágát kihangsúlyozzák. Így a Budafoki útra is sok méretre tervezett és gyártott bútor és dekorelem került – a lábazati díszlécektől kezdve, a radiátortakarókon és a konyhabútoron át, egészen a sötétítőfüggönyökig – minden egyedileg készült.
 


Egyik legkarakteresebb eleme a lakásnak a sötétkékre festett rétegelt-ragasztott fa konyhabútor, melynek izgalmas kiegészítése a terrazzo mintájú műkő konyhapult, valamint a lakásban egységesen megjelenő rézfogantyúk. A minőségi burkolatok, a fiatalos színvilág és a modern, letisztult formavilágú bútorok friss és elegáns megjelenést kölcsönöznek az egykor nagypolgári lakásnak.

Minden helyiségben domináns a lekerekített formavilág, ami bútorokon, lámpatesteken, burkolatokon egyaránt visszaköszön. A lehetséges igényeket szem előtt tartó tervezéssel komfortos és flexibilisen alakítható, változatos módon használható terek jöttek létre, melyek rugalmasan tudnak alkalmazkodni a leendő tulajdonosok elvárásaihoz – legyen szó egy többgyermekes családról, egy fiatal párról vagy egyetemista diákokról.
 

Helyszín: Budapest, 11. kerület, Budafoki út
Alapterület: 97 m2
Tervezők: Palotai Dániel, Zsigmond Ármin / Épületlabor

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Hamarosan zárul a 15 milliós összdíjazású társasházi pályázat

Hamarosan zárul a 15 milliós összdíjazású társasházi pályázat

Már csak néhány hét maradt pályázni a vissza nem térítendő fejlesztési és állagmegóvási támogatásra.

A magyarok felének fontos a fenntartható otthon

A magyarok felének fontos a fenntartható otthon

A zöld építési megoldásokat a lakosság 82 százaléka költségesnek tartja, mégis fontos több mint a felük számára.

Hatalmas áttörés a lakásonként építendő parkolók új szabályozása

Hatalmas áttörés a lakásonként építendő parkolók új szabályozása

Mostantól nem a minimumot, hanem a maximumot határozzák meg lakásonként.

Hirdetés