Hirdetés
  • 2022-01-26 09:00
  • Deco

A lélek sója

Szofisztikált lakásfelújítás, praktikus és esztétikus terekkel, ahol a dekoráció és a legapróbb részletek is kitüntetett figyelmet kapnak, sőt, a Salt Design hitvallása szerint élettel és érzelemmel töltődnek fel. Cikkünk az Octogon Deco 2020/1-es lapszámából.

A Salt Design, Blandl Inez és Rádonyi Tünde belsőépítészeti stúdiója ebben a projektben azt kívánta megmutatni, hogy nem feltétlenül szükséges óriási átalakításokat végezni ahhoz, hogy új köntösbe öltöztessék a meglévő tereket. Csupán a megfelelő fűszerezésen múlik, hogy az alapokból új és izgalmas végeredmény születhessen. Ezt a koncepciót képviseli a Rosemary névre hallgató projektjük is, ahol az egyes helyiségek új funkciót kaptak.
 

Első lépésként felcsiszolták a parkettát, majd az egységesen fehérre festett falakat stukkókkal és kazettás elemekkel mozgatták meg. Ezzel a változtatással visszafogott eleganciát kölcsönöztek az egész lakásnak, majd világos, drappos árnyalatokkal – mint a hálószoba és a nappali szőnyege vagy a díszpárnák – alapozták meg az otthonos hangulatot, ugyanakkor ezek a finom, meleg, krémes tónusok jól ellenpontozzák a sötétbarna, vagy éppen fekete bútorokat.

A tulajdonosok meglévő bútorait kisplasztikák, festmények és fotók színesítik, a letisztult berendezést a nagy gonddal válogatott kiegészítők teszik személyessé, és töltik meg élettel.


A gondosan megtervezett színpaletta mellett apró, mégis erőteljes stílusformáló kiegészítők kaptak helyet az enteriőrökben: Piti Nóra absztrakt festményei, kecses bútorfogantyúk, vagy élő zöld növények és szárított növénydekorációk párosítása képez egy-egy színfoltot.

Munkájuk során a tervezők tudatosan törekednek arra, hogy lehetőleg nőkkel dolgozzanak együtt –, a girlpower számukra hitvallássá vált.
 

A beépített konyhabútor új fogantyúkat kapott, és a korábbi, sötét munkapultot hófehérre cserélték, így vizuálisan nagyobb, szellősebb lett a belsőudvarra néző helyiség.A tulajdonosok már meglévő baldachinos ágya. Ez a modern, mélybarna darab inspirálta a lakás többi sötétebb tónusú bútorát is – a hálót grandiózus krémszínű szőnyeg teszi intimebbé.


Szociális érzékenységük és szerepvállalásuk azonban még ennél is tovább terjed: azon túl, hogy a lakásdekorációba becsempésznek egy-két számukra inspiráló nőalakról készült fotót vagy portrét, kötelességüknek érzik, hogy kész projektjeik fotózása alkalmával egy-egy menhelyi kutyust is belekomponáljanak az enteriőrökbe – ezáltal is ösztönözve és segítve leendő gazdájuk felkutatását. A felújított lakás ezáltal nem csak esztétikai értékeit tekintve születik újjá, hanem olyan üzeneteket is hordoz, ami megtölti lélekkel.
 

Alapterület: 82m2
Helyszín: Budapest, Szabó Ervin tér

 

Salt Design | Facebook | Instagram

 

Még több és nagyobb fotó a képgalériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.



Kapcsolódó cikkek

Tervezz és pályázz!

Tervezz és pályázz!

Április 4-ig lehet jelentkezni az idei Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra.

„Hallottam sírni a vasat”

„Hallottam sírni a vasat”

Az Octogon online márciusi tematikája a fém és üveg szerepe az építészetben és a design területén.

Áramlás

Áramlás

MVM Dome: multifunkcionális csarnoképület a Népliget sarkán. 

Hirdetés