DNB Budapest: friss étterem koncepcióval erősít a Budapest Marriott Hotel

Hirdetés

A Budapest Marriott Hotel nyolc hétig tartó felújítási munkálatokat követően nyitotta meg újragondolt éttermét, a DNB Budapestet. A „farmtól az asztalig” koncepció jegyében modern magyaros étteremként pozícionált DNB összhangban van napjaink helyi ételeket előnyben részesítő trendjével, amit nyugalmat sugárzó, prémium anyagokból építkező belső kialakítás és páratlan dunai kilátás egészít ki.

A megújult étterem design tekintetében a hotel belsőépítészetét követi, amelynek elemeit Bauhaus és kubista műalkotások ihlették, és amelyek a közösségi terek páratlan otthonosságát biztosítják. A kellemes atmoszféra kialakítása érdekében a tervezők antik sárgarezet, acélt, gránitot, tölgyet, fehér Carrara márvány ötvözetet és bőrt is felhasználtak. A DNB legfőbb designeleme azonban az étterem nyújtotta páratlan dunai panoráma.

A DNB Budapest a „farmtól az asztalig” koncepció jegyében helyi hozzávalókból készült, modern, magyaros ízeket kínál, és neves magyarországi borrégiók borait mutatja be. Az új koncepciót a Budapest Marriott Hotel csapatához 2019 év elején csatlakozó Varga Roland éttermi séf és Konstantinos Kranakis executive séf vezették be. A 210 fő befogadására képes, egyedülálló panorámát nyújtó DNB Budapest nevét a Duna közelsége inspirálta, és így az étterem elhelyezkedését szimbolizálja. Az étterem évente négy alkalommal jelentkezik majd új menüsorral.

A felújítással két fő célunk, hogy növeljük a nem hotelből érkező vendégek számát, és hogy kellemes időtöltést biztosítsunk hotelvendégeinknek” – mondta Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. „Büszkeséggel tölt el, hogy ugyan az átalakítás hosszú folyamat és kemény munka volt, mindvégig számíthattunk séfjeinkre és a hotel teljes személyzetére, lelkesedésére.

A DNB étteremmel egyidőben debütált a Budapest Marriott Hotel megújult bárja, a Liz and Chain is. A bár minőségi időtöltést kínál a helyi közönségnek, a hotelvendégeknek, az átutazóknak, a munkaügyben érkezőknek és a kikapcsolódásra vágyóknak. A Liz and Chain reggelivel és ebéddel, különleges korlátlan délutáni pezsgőfogyasztással és koktélválasztékkal várja a látogatókat. Emellett számos exkluzív esemény, így például kóstolók, teraszpartik és teadélutánok is várják majd a vendégeket.

Az éttermet a londoni székhelyű, vendéglátásra szakosodott belsőépítészeti stúdió, a B3 Designers tervezte, akikkel a Marriott nemzetközi szinten már több felújítás kapcsán is együttműködött. A lobby-t és a Liz and Chain bárt a Twenty2degrees Design partnership tervezte.

 

 Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a karantén idején is kapható, a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken.Kapcsolódó cikkek

Fiatalos elegancia  Wrocław vibráló szigetén

Fiatalos elegancia Wrocław vibráló szigetén

Az étterem pontosan olyan, mint a helyszín: színes, pezsgő és zöld.

Art deco finomság Miskolc új találkozóhelyén

Art deco finomság Miskolc új találkozóhelyén

A Balance Taste Gallery a bükki borvidék legjobbjait kínálja, és helyi termelői alapanyagokból készült specialitásokat.

Egy térképen a világ legrégebbi, napjainkban is működő éttermei

Egy térképen a világ legrégebbi, napjainkban is működő éttermei

Vajon melyik a legrégibb magyar étterem? 

Hirdetés