Hirdetés

Március 29-én 19:00-kor a The Garden Studio-ban jelenik meg a Perceptual Thinkers bemutatkozó, 2018-as tavasz-nyári ruhakollekciója.

Új bemutatótér

Március 29-én 19:00-kor a The Garden Studio-ban jelenik meg a Perceptual Thinkers bemutatkozó, 2018-as tavasz-nyári ruhakollekciója, melynek teljes méretsorát most először próbálhatják meg az érdeklődők. Az esemény további apropója annak megünneplése, hogy a The Garden Studio a márka egyik állandó bemutatótere lesz, ahol a ruhákat az este folyamán elsőként rendelhetik meg a látogatók. A Perceptual Thinkers egy rég várt tavaszi áramlattal együtt érkezik az üzletbe, így ebből az alkalomból a showroom teljes kínálata az évszaknak megfelelő darabokkal bővül. Az estére a Goga Food készít érzékeket kiélező ételeket, a borokról pedig a Mayer Pincészet gondoskodik.A ruhákról

A Perceptual Thinkers (PT) termékei az autizmussal élők különleges érzékelési és öltözködési szokásaiból merítenek. Legfőbb tervezői gesztusunk az érzékelés kihegyezése, így játékos, stimuláló ingereket, vagy épp nyugalmi pontokat biztosítunk a ruhákon. Ez a felfokozott észlelés segít megérteni az autizmussal élők különleges tapasztalásait, és egyben belső iránytűként mutat önmagunk felé is. A ruhák design for all szemléletben készülnek, így könnyen viselhetőek teljesen hétköznapi vagy speciális igények szerint, a többségi társadalom, és az autizmussal élők számára egyaránt. A tervezés során felhasználunk a témában frissen megjelenő, progresszív kutatásokat, ám nem gyógyászati értékű termékeket gyártunk – ruháink a konceptuális gondolkodás és a formai szabadság jegyében születnek.


     
Rólunk

A PT alapítója, Szalkai Dániel diplomamunkájában autizmussal élőknek tervezett kísérleti öltözékeket a MOME formatervező szakán. Más hangsúlyokkal, de ezt a 2014-es projektet viszi tovább a Perceptual Thinkers, amiben két alkotótársával, Merényi Zita textiltervezővel és Szász Eszter brand managerrel kiegészülve design for all ruhadarabok gyártására összpontosítanak. Merényi Zita jelenleg a MOME PhD hallgatója, kutatása fő profiljaként különleges anyagkísérleteket folytat. Innovatív anyagkezelése és újító szabászati megközelítései adják a PT ruhák jellegzetességét is.Szakmai tanácsadó: Miskolci Autista Alapítvány
Arculatterv: de_form studio
Kampányképek: Kudász Gábor Arion
Tárgyfotók: Marjai Bea
pthinkers.com
https://www.facebook.com/perceptualthinkers/
https://www.instagram.com/perceptualthinkers/

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Boldogság felé

Boldogság felé

Interjú Klein Vanda textiltervezővel!

„Általában hétköznapi pillanatokat idézek meg a mintákkal”

„Általában hétköznapi pillanatokat idézek meg a mintákkal”

A TEXHIBITION és az OCTOGON közös, hatrészes sorozatában fiatal tervezőket mutattunk be az elmúlt egy hétben – végül, de nem utolsósorban íme Balázs Viola.

Fény, tükör, geometria 3D-ben – új írányok a textiltervezésben

Fény, tükör, geometria 3D-ben – új írányok a textiltervezésben

A TEXHIBITION és az OCTOGON közös, hatrészes sorozatában fiatal tervezőket mutatunk be a kiállítás nyitva tartásáig – ezúttal íme Zimonyi Gwendolin.
 

Hirdetés