Hirdetés

Március 29-én 19:00-kor a The Garden Studio-ban jelenik meg a Perceptual Thinkers bemutatkozó, 2018-as tavasz-nyári ruhakollekciója.

Új bemutatótér

Március 29-én 19:00-kor a The Garden Studio-ban jelenik meg a Perceptual Thinkers bemutatkozó, 2018-as tavasz-nyári ruhakollekciója, melynek teljes méretsorát most először próbálhatják meg az érdeklődők. Az esemény további apropója annak megünneplése, hogy a The Garden Studio a márka egyik állandó bemutatótere lesz, ahol a ruhákat az este folyamán elsőként rendelhetik meg a látogatók. A Perceptual Thinkers egy rég várt tavaszi áramlattal együtt érkezik az üzletbe, így ebből az alkalomból a showroom teljes kínálata az évszaknak megfelelő darabokkal bővül. Az estére a Goga Food készít érzékeket kiélező ételeket, a borokról pedig a Mayer Pincészet gondoskodik.A ruhákról

A Perceptual Thinkers (PT) termékei az autizmussal élők különleges érzékelési és öltözködési szokásaiból merítenek. Legfőbb tervezői gesztusunk az érzékelés kihegyezése, így játékos, stimuláló ingereket, vagy épp nyugalmi pontokat biztosítunk a ruhákon. Ez a felfokozott észlelés segít megérteni az autizmussal élők különleges tapasztalásait, és egyben belső iránytűként mutat önmagunk felé is. A ruhák design for all szemléletben készülnek, így könnyen viselhetőek teljesen hétköznapi vagy speciális igények szerint, a többségi társadalom, és az autizmussal élők számára egyaránt. A tervezés során felhasználunk a témában frissen megjelenő, progresszív kutatásokat, ám nem gyógyászati értékű termékeket gyártunk – ruháink a konceptuális gondolkodás és a formai szabadság jegyében születnek.


     
Rólunk

A PT alapítója, Szalkai Dániel diplomamunkájában autizmussal élőknek tervezett kísérleti öltözékeket a MOME formatervező szakán. Más hangsúlyokkal, de ezt a 2014-es projektet viszi tovább a Perceptual Thinkers, amiben két alkotótársával, Merényi Zita textiltervezővel és Szász Eszter brand managerrel kiegészülve design for all ruhadarabok gyártására összpontosítanak. Merényi Zita jelenleg a MOME PhD hallgatója, kutatása fő profiljaként különleges anyagkísérleteket folytat. Innovatív anyagkezelése és újító szabászati megközelítései adják a PT ruhák jellegzetességét is.Szakmai tanácsadó: Miskolci Autista Alapítvány
Arculatterv: de_form studio
Kampányképek: Kudász Gábor Arion
Tárgyfotók: Marjai Bea
pthinkers.com
https://www.facebook.com/perceptualthinkers/
https://www.instagram.com/perceptualthinkers/

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

Hasít Észak-Amerikában az autistákat foglalkoztató magyar legós startup

A We Love What You Build nemcsak ötletben erős, egyúttal a társadalmi felelősségvállalásban is példát mutat.

Élőben tanulhatod meg, hogyan illesztenek össze egy kétszintes házat!

Élőben tanulhatod meg, hogyan illesztenek össze egy kétszintes házat!

Mindezt rétegragasztott fapanelekből. 

Megjelent az Octogon Deco idei ötödik, 2018/5-ös lapszáma
  • 2018-11-06 14:59
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco idei ötödik, 2018/5-ös lapszáma

Az Octogon Deco legújabb lapszámában megmutatjuk az Eiffel Palace korona-ékszerét, a Herendi Porcelán Palotát, de fókuszban van a szarvasgomba is.

Hirdetés