Az AccorHotels a COP 21 Klímacsúcs hivatalos partnereként és a klímavédelem melletti elkötelezettsége jeleként komoly vállalásokat tett. (x)

Az AccorHotels a COP 21 Klímacsúcs hivatalos partnereként és a klímavédelem melletti elkötelezettsége jeleként semlegesíti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régió valamennyi szállodájában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását, továbbá 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését vállalja, akik majd a rendezvényen fognak dolgozni.

A világ vezető szálloda-üzemeltetője, az AccorHotels a hivatalos partnere a november 30 és december 11 között Párizsban megrendezésre kerülő 21. Nemzetközi Klímaváltozás Konferenciának (COP 21), melynek célja egy nemzetközi egyezmény megkötése.

„A COP 21 egy kiemelt esemény a világ vezetői és a civil szereplők számára, ahogy számunkra is, akik elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett. Több, mint 90 országban vagyunk jelen, s a fenntartható szállodaipar vezetőjeként a COP 21 sikere közel áll a szívünkhöz. Ezért az AccorHotels egyrészt vállalja 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését, másrészt pedig vállalja, hogy semlegesiti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régióban található valamennyi saját, illetve konkurens szállodában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását. Ez a kezdeményezés hasonló a saját „Plant for the Planet” programunkhoz, mellyel a globális felmelegedés ellen küzdünk.
A legutóbbi éves közgyűlésünkön az AccorHotels részvényesei támogatták, hogy 10 millió fát ültessünk 2021-ig. Követve ezt a kezdeményezést most ezzel a komoly gesztussal szeretnénk megerősíteni a vezető szerepünket ebben a kérdésben az iparágon belül” – nyilatkozta Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója.

Franciaország mint vendéglátó, azon belül is az Ile-de-France régió résztvevők ezreit várja a világ minden tájáról két héten keresztül. Az AccorHotels szállodaipari szakmai, illetve angol nyelvű tréningeket  biztosít a Seine Saint Denis-ből érkező 200 fiatalnak. Ezek a diákok, akiknek a végzettsége a szakmai szintű diplomáktól egészen a Master diplomákig terjed a fogadóállomásokon fogják fogadni a delegációkat a konferencia ideje alatt. A tréningek az AccorHotels Akadémia tudásanyagát veszik alapul, melynek 18 campusa van világszerte és több mint 120.000 munkatársat képez évente.

Egy példátlan kezdeményezésként az AccorHotels vállalja, hogy semlegesiti az Ile-de-France régióban november 30 és december 11 között eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását beleértve valamennyi AccorHotels illetve versenytárs szállodát, szállodaláncokat és független szállodákat. 

A kezdeményezés, mely egy VCS (Verified Carbon Standard) újraerdősítési projektet támogat Peruban, követi a „Plant for the Planet” programot, melyet a Csoport 2009-ben indított el, felkérve a szállodákban egynél több éjszakát tartózkodó vendégeket, hogy használják újra a törölközőiket. A kezdeményezés növeli a mosodai megtakarításokat, kevesebb mosószer-, víz- és energiafogyasztással jár, erőforrásokat biztosítva újraerdősítési projektekre. A program megvalósításához az AccorHotels Tristan Lecomte, az Alter Eco és Pur Projet alapítóját kérte fel segítségnek, aki a közösségi erdősítési projektek szakértője. Mindössze hat év alatt, 4 millió fát telepítettek és 13 millió eurónyi összeget takarított meg a Csoport a mosodai költségeken, melynek fele 150 különböző erdősítési projektbe került befektetésre világszerte. 

A COP 21 ideje alatt az AccorHotels támogatja Naziha Mestaoui-t és az ő „Egy Szív Egy Fa” projektjét, melynek célja fény-erdőket kreálni párizsi emlékművekre. Ez a művészeti projekt segít az embereknek világszerte, hogy részt vegyenek a klímaváltozás elleni harcban. Egy mobil- és tabletalkalmazás is segít a felhasználóknak abban, hogy készítsenek virtuális fákat a szívdobbanásukhoz kötött szenzorok segítségével és nézzék, ahogy nő az Eiffel Tornyon. Minden virtuális fa után egy valódi fát ültetnek erdősítési programokban világszerte. 

Az AccorHotels már több mint 20 éve elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett és egy külön igazgatóságot hozott létre a környezetvédelemért már 1994-ben. 2012-ben a Csoport szintet lépett a felelősségvállalásban és elindította a PLANET 21 programot. Ez az ambiciózus program 21 célt fogalmaz meg, melyek között szerepel a helyi alapanyagok beszerzése, víz- energia- és hulladékmenedzsment elvek, egészség- és táplálkozás, diverzitás és felelősségteljes beszerzés. A PLANET 21 megtervezésében és megvalósításában valamennyi érdekelt fél és partner részt vett. A program összehozza a munkavállalókat, vendégeket és partnereket, hogy közösen tegyenek és feleljenek meg az utazók elvárásainak, akiknek egyre fontosabbak a társadalmi és környezeti kérdések. (x)Kapcsolódó

Budapesten álmodták meg a jövő hotelszobáját
  • 2018-06-14 17:38
  • Deco

Budapesten álmodták meg a jövő hotelszobáját

Véget ért az első hazai, szállodaipari Hackathon verseny. 

Az első magyarországi kombószállodával erősít az AccorHotels

Az első magyarországi kombószállodával erősít az AccorHotels

Az AccorHotels magyarországi Mercure szállodái számára 2018 a megújulás éve. 

AccorHotels: Budapest jól teljesít

AccorHotels: Budapest jól teljesít

Kelet-Közép Európa legjobban teljesítő városai között Budapest; az idei év a fejlesztéseké a vezető szállodacsoportnál.

Az AccorHotels bemutatja: JO&JOE

Az AccorHotels bemutatja: JO&JOE

DESIGN, GASZTRONÓMIA, FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY.

A fenntarthatóság és az üzleti teljesítmény

A fenntarthatóság és az üzleti teljesítmény

AccorHotels: a fenntarthatóság iránti elkötelezettség garantálja az üzleti teljesítményt. (x)

Hirdetés