Hirdetés

Az AccorHotels a COP 21 Klímacsúcs hivatalos partnereként és a klímavédelem melletti elkötelezettsége jeleként komoly vállalásokat tett. (x)

Az AccorHotels a COP 21 Klímacsúcs hivatalos partnereként és a klímavédelem melletti elkötelezettsége jeleként semlegesíti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régió valamennyi szállodájában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását, továbbá 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését vállalja, akik majd a rendezvényen fognak dolgozni.

A világ vezető szálloda-üzemeltetője, az AccorHotels a hivatalos partnere a november 30 és december 11 között Párizsban megrendezésre kerülő 21. Nemzetközi Klímaváltozás Konferenciának (COP 21), melynek célja egy nemzetközi egyezmény megkötése.

„A COP 21 egy kiemelt esemény a világ vezetői és a civil szereplők számára, ahogy számunkra is, akik elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett. Több, mint 90 országban vagyunk jelen, s a fenntartható szállodaipar vezetőjeként a COP 21 sikere közel áll a szívünkhöz. Ezért az AccorHotels egyrészt vállalja 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését, másrészt pedig vállalja, hogy semlegesiti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régióban található valamennyi saját, illetve konkurens szállodában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását. Ez a kezdeményezés hasonló a saját „Plant for the Planet” programunkhoz, mellyel a globális felmelegedés ellen küzdünk.
A legutóbbi éves közgyűlésünkön az AccorHotels részvényesei támogatták, hogy 10 millió fát ültessünk 2021-ig. Követve ezt a kezdeményezést most ezzel a komoly gesztussal szeretnénk megerősíteni a vezető szerepünket ebben a kérdésben az iparágon belül” – nyilatkozta Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója.

Franciaország mint vendéglátó, azon belül is az Ile-de-France régió résztvevők ezreit várja a világ minden tájáról két héten keresztül. Az AccorHotels szállodaipari szakmai, illetve angol nyelvű tréningeket  biztosít a Seine Saint Denis-ből érkező 200 fiatalnak. Ezek a diákok, akiknek a végzettsége a szakmai szintű diplomáktól egészen a Master diplomákig terjed a fogadóállomásokon fogják fogadni a delegációkat a konferencia ideje alatt. A tréningek az AccorHotels Akadémia tudásanyagát veszik alapul, melynek 18 campusa van világszerte és több mint 120.000 munkatársat képez évente.

Egy példátlan kezdeményezésként az AccorHotels vállalja, hogy semlegesiti az Ile-de-France régióban november 30 és december 11 között eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását beleértve valamennyi AccorHotels illetve versenytárs szállodát, szállodaláncokat és független szállodákat. 

A kezdeményezés, mely egy VCS (Verified Carbon Standard) újraerdősítési projektet támogat Peruban, követi a „Plant for the Planet” programot, melyet a Csoport 2009-ben indított el, felkérve a szállodákban egynél több éjszakát tartózkodó vendégeket, hogy használják újra a törölközőiket. A kezdeményezés növeli a mosodai megtakarításokat, kevesebb mosószer-, víz- és energiafogyasztással jár, erőforrásokat biztosítva újraerdősítési projektekre. A program megvalósításához az AccorHotels Tristan Lecomte, az Alter Eco és Pur Projet alapítóját kérte fel segítségnek, aki a közösségi erdősítési projektek szakértője. Mindössze hat év alatt, 4 millió fát telepítettek és 13 millió eurónyi összeget takarított meg a Csoport a mosodai költségeken, melynek fele 150 különböző erdősítési projektbe került befektetésre világszerte. 

A COP 21 ideje alatt az AccorHotels támogatja Naziha Mestaoui-t és az ő „Egy Szív Egy Fa” projektjét, melynek célja fény-erdőket kreálni párizsi emlékművekre. Ez a művészeti projekt segít az embereknek világszerte, hogy részt vegyenek a klímaváltozás elleni harcban. Egy mobil- és tabletalkalmazás is segít a felhasználóknak abban, hogy készítsenek virtuális fákat a szívdobbanásukhoz kötött szenzorok segítségével és nézzék, ahogy nő az Eiffel Tornyon. Minden virtuális fa után egy valódi fát ültetnek erdősítési programokban világszerte. 

Az AccorHotels már több mint 20 éve elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett és egy külön igazgatóságot hozott létre a környezetvédelemért már 1994-ben. 2012-ben a Csoport szintet lépett a felelősségvállalásban és elindította a PLANET 21 programot. Ez az ambiciózus program 21 célt fogalmaz meg, melyek között szerepel a helyi alapanyagok beszerzése, víz- energia- és hulladékmenedzsment elvek, egészség- és táplálkozás, diverzitás és felelősségteljes beszerzés. A PLANET 21 megtervezésében és megvalósításában valamennyi érdekelt fél és partner részt vett. A program összehozza a munkavállalókat, vendégeket és partnereket, hogy közösen tegyenek és feleljenek meg az utazók elvárásainak, akiknek egyre fontosabbak a társadalmi és környezeti kérdések. (x)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modell havas tájban

Modell havas tájban

Hegyi hotel a Dolomitok lábánál.

Természet és kultúra találkozása fában, vakolatban

Természet és kultúra találkozása fában, vakolatban

Berlini építészek terve a Zöld-foki szigetekre.

Népmesei ihletésű pesti étterem, ahol a CNN is forgatott

Népmesei ihletésű pesti étterem, ahol a CNN is forgatott

A SALT Budapest tradicionális konyhát és hangulatot kínál, ami az enteriőrben is megjelenik.

Hirdetés