A szürke 50 árnyalata?

A pasid észre sem veszi az új hajszínedet, és hidegen hagyja, amikor a legújabb divatszínben pompázó új ruhádról áradozol? (x)

A pasid észre sem veszi az új hajszínedet, és hidegen hagyja, amikor a legújabb divatszínben pompázó új ruhádról áradozol? Ne vedd magadra! Lehet, hogy nem a stílusérzéke vagy a figyelme hiányos, hanem komoly látási rendellenesség van a dologban, amiről talán ő maga sem tud.

Képzeld el, hogy soha sem láthatod a színeket teljes szépségükben! Tudtad, hogy a világon közel háromszázmillióan, itthon pedig körülbelül négyszázezren élnek így?  Mi, nők ebből a szempontból szerencsésebbek vagyunk, ugyanis tudományosan bizonyított, hogy a színtévesztés férfiaknál tizenhatszor gyakoribb: a nők mindössze 0,5 százaléka, míg a férfiaknak 8 százaléka érintett! Nem minden színtévesztő teljesen színvak, a rendellenességnek több típusa és fokozata létezik. Sokszor maguk az érintettek sem tudnak róla, hogy gond van. Pedig akinek nem jó a színlátása, akár az álommunkától is elbúcsúzhat: a hivatásos sofőröktől a kreatív munkákon át egészen a laboratóriumi kutatásig közel 100 területen indul hátránnyal az a jelentkező, akinél ilyen rendellenességet állapítottak meg!

Hogyan derítheted ki, hogy a párod színtévesztő? Ha rendszeresen előfordul, hogy a mobilján nehezen boldogul a kis színes alakzatokra épülő logikai játékokkal vagy, ha nem azt a színű terméket hozza a boltból, amelyet kértél, akkor érdemes felkeresni a szemorvost. Már létezik olyan, magyar találmányon alapuló high-tech szemüveg, amely képes a téves színlátást korrigálni. A Colorlite® szemüveg segítségével a színskála olyan széles spektrumát érzékelheti a barátod, mint bárki más, így például gond nélkül felfedezi majd a különbséget a neonkorall és az élénk lazacszínű ruhád között!

Párod színtévesztése azonban máshogyan is próbára teheti a türelmedet. Megtörténhet, hogy minden egyes focimeccset végig kell vele nézned a tévében annak érdekében, hogy segíts neki megállapítani az éppen labdához jutó játékos mezszínét. A Samsung innovációja gondoskodik arról, hogy a színtévesztő férfiak vizuális akadály nélkül drukkolhassanak kedvenc csapatuknak: a vállalat által fejlesztett SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása,  amely meghatározza a színtévesztés fajtáját és mértékét, majd ahhoz igazodva a 2016-os SUHD televíziókon előre telepített SeeColors Smart TV alkalmazás újrakalibrálja a televízió képernyőjét. A Samsung innovációjának köszönhetően párod ugyanolyan tökéletesen fogja látni a képernyőn a színeket, mint mindenki más, így neked sem kell több időt áldoznod focimeccsekre.
Az alkalmazást bemutató videót itt tudod megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=NIehbOsmqBc 

Bővebb információ: http://www.samsung.com/hu/launchingpeople/

 Kapcsolódó

Az okos konyha értéke
  • 2018-04-23 20:10
  • Tér

Az okos konyha értéke

Akár 15 millió forinttal növelhetik az okos konyhai megoldások egy ház értékét Európában.

Megújult a Samsung Gear család

Megújult a Samsung Gear család

A Samsung viselhető eszközeinek portfoliója három új eszközzel bővült: a Gear Sport sokoldalú vízálló okosóra a mozgás szerelmeseinek. (x)

Partnerségre lépett a Speedo és a Samsung

Partnerségre lépett a Speedo és a Samsung

Az együttműködés új szintre emeli az úszás monitorozását és megerősíti a Samsung vezető szerepét a viselhető eszközök piacán. (x)

Magyar módszer segíti a színtévesztőket

Magyar módszer segíti a színtévesztőket

A Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett, színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani. 

A CES-en debütál a Samsung új robotporszívója

A CES-en debütál a Samsung új robotporszívója

A minden eddiginél keskenyebb, okosabb és hatékonyabb új robotporszívó maradéktalanul kielégíti a felhasználók igényeit. (x)

Forradalom a mosásban

Forradalom a mosásban

A Samsung a CES-en mutatja be a mosást forradalmasító négyfunkciós mosórendszerét. (x)

Hirdetés