Hirdetés

A Dachs Hungary iroda és a Kinnarps design.(x)  

Másfél évtized építészeti és technológiai törekvéseinek hála az óbudai Graphisoft Park mára egy mikró Szilikon-völgy Budapesten. 1998-óta ez a tizenhat hektáros terület 12 különféle méretű irodaházzal gazdagodott, így az információtechnológiai és biotechnológiai cégek olyan épített környezetben munkálkodhatnak, ami valóban világszínvonalú infrastruktúrát jelent számukra, miközben egy változatos városias környezetben találtak otthonra a cégek. Ez az épített környezet a Duna közvetlen közelsége, illetve az egykori Óbudai Gázgyári épületek műemléki minősége okán a város egyik különlegessége.

 kép © Kinnarps

kép © Kinnarps    

„Svájci nyugalom és biztonság, lelkes informatikai szakembereknek”, olvasható a Dachs Hungary Kft. honlapján, amely nem csak az integrált alkalmazás-fejlesztésben és dokumentumkezelő rendszerek fejlesztésében ér el kiemelkedő sikereket, hanem munkakörnyezetük is páratlan.

kép © Kinnarps

A svéd Kinnarps kreatív szakemberei számára a Dachs Hungary új irodájának  a legfontosabb vezérelv a cég küldetésével összhangban az attraktív, emberközpontú ugyanakkor kreatívan játékos atmoszféra megteremtése volt a cél, amely várakozáson felüli minőségben valósult meg.

kép © Kinnarps

Az irodába belépve az előtérben egy hatalmas növényfal zöld színei vibrálnak visszacsempészve a természet közelségét. Innen továbbhaladva egy svájci hüttének/kávézónak álcázott fogadótérben találjuk magunkat, ahol útjelző táblák informálnak merre és hány kilométere találjuk a cég telephelyeit: Miskolcot vagy éppen Baselt.

kép © Kinnarps

Emellett abban is segítséget nyújt, hogy merre induljunk el az irodán belül, ha a HR osztályt, a rendszergazdákat vagy akár a támogatói osztályt keressük. A letisztult skandináv hangulatot megteremtő Plint és Oak székekkel, valamint Obi asztalokkal tarkított break-out zónában a napi kávé elfogyasztása mellett egy gyors társasjátékot is lebonyolíthatnak a dolgozók, vagy a szomszédos virtuális játszótéren is kikapcsolódhatnak.

kép © Kinnarps

A fogadótérből 2 irányba nyílnak az egyteres irodák és pár kisebb vezetői iroda. Az összekötő folyosón, játékos hangulatot idézve a fogasok alá festett kisautó-usb-wifi-házikó stb. jelek segítenek emlékezni, hol is hagytuk a kabátunkat.

kép © Kinnarps

Az irodarészben a szürkés, visszafogott színeké a főszerep, amelyet a kiegészítők és az E-plus munkaszékek élénk színei bontanak meg. A munkatársak egészségének megőrzése érdekében, mindenki elevátoros asztalnál dolgozik, így egyaránt lehetőség van ülő és álló munkavégzésre is. Az akusztikai komfortot pedig a felhő alakú Hangover belógatott panelek és asztali paravánok teremtik meg.

kép © Kinnarps

A munkaszigetek mellett, helyett kapott több, kisebb megbeszélésre is alkalmas, elvonulós, telefonálós sarok, amelyet a szintén élénk színekben pompázó Materia bútorok tesznek komfortossá. (x)

Dátum: 2014
Méret: 600 nm
Létszám: 40 fő

forrás:Kinnarps
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Kinnarps a Stockholm Design Week-en is megmutatta, mennyire hisz a fenntarthatóságban

A Kinnarps a Stockholm Design Week-en is megmutatta, mennyire hisz a fenntarthatóságban

Standjának témája az ökológiai lábnyom csökkentése volt.

"Ne zserbó legyen, hanem gyümölcskenyér"

Tervezői meetup a jövő irodatereinek perspektíváiról.

Svéd design és kényelem a Játékszínben

Svéd design és kényelem a Játékszínben

Interjú Bank Tamással, a belső tereiben is folyamatosan megújuló Játékszín igazgatójával.

Hirdetés