Hirdetés
  • 2016-12-14 22:15
  • Tér

Mosolygó iroda - Danone

A mára klasszikussá vált open-office mellett kisebb megbeszélésekhez kialakított sarkok, de nagy tárgyalók, sőt egy könyvtár és szabadidő szoba is található a Danone új, Váci úti irodájában. 

A mára klasszikussá vált open-office mellett kisebb megbeszélésekhez kialakított sarkok, de nagy tárgyalók, sőt egy könyvtár és szabadidő szoba is található a Danone új, Váci úti irodájában. Az elmúlt évek összes irodaépítészeti  trendje megjelenik itt a svéd Kinnarps tervezőinek jóvoltából.

A Danone egy régi gyárterületen található irodából költözött a Dózsa György út és Váci út keresztőzésében kialakított irodaparkba ezév márciusában. A  cég új otthona, a River Estate irodaépülete, a 90-es évek végi irodépítészeti hullám egyik jeles képviselője. Az ötödik emeleten a Huba utca és Váci út által határolt sarkon, L-alakban helyezkedik el az irodahelység.A fogadó tér piros kanapéja a cég logójából ismert jellegzetes mosolyt formázza. Ezzel átellenben a letisztult vonalvezetésű, elegáns ívű recepciós pult egyértelműen a helység leghangsúlyosabb eleme . Már itt megjelennek a fehér és bézs alapszínek, amik az egész irodában végigvonulnak és neutrális hátteret biztosítanak a vidámságot és frissességet adő, erőteljesebb kiegészítő színeknek. A már említett piros mellett megjelenik a narancs, a napsárga, a zöld és a kék.A recepciótól balra találhatóak a klasszikus irodai funkciók. Az egyéni munkaállomások és a pár fős megbeszélésekhez tökéletes, elszeparált, magas háttámlájú kanapék, amik elegendő intimitást biztosítanak anélkül, hogy megbontanák a tér egységét.  A jobboldali szárnyon helyezkednek el a tárgyalók. Mindegyik szoba egyedi designt kapott, az azonban egységes bennük, hogy egytől egyig a Danone alapfilozófiáját jelenítik meg. A berendezésben utalás történik a természetsségre, a gondoskodásra, lendületre és energiára. A bútorok itt élénk színűek és a berendezés is játékosabb, mint az open-office-ban, ahol ezek az elemek zavarhatnák a koncentrációt.Az tárgyalóktól továbbhaladva érkezünk meg a konyhába, ami méretéből fakadóan összirodai megbeszélésekhez is kiváló. Ezen kívül pihenésre is használható a helység: TV, csocsó asztal, valamint kanapék is helyet kaptak itt. Az iroda látványos elemei az eredeti angol telefonfülkék, amik alkalmasak privát telefonhívások lebonylításához vagy elszeparát munkához is. A Danone iroda egyértelműen követi az új iroda koncepciókat. A munkavállaló kreativitását inspiráló környezet vagy a kifejezetten kis csoportos problémamegoldáshoz kialakított terek a hétköznapi munkát sokkal inkább a emberi interakciók felé terelik. A Kinnarps berendezései jó példaként szolgálnak arra, hogyan támogathatja a háttérből a design bármely iparág munkáját. Nem hivalkodik, de elég kényelmet és funkcionális segítséget nyújt a mindennapi munkához. 

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Niczki Tamás (TIBA Stúdió) ArchDailyre írt dolgozatának magyar átirata.

Így érvényesíthető a biztonságos távolságtartás az irodában

Így érvényesíthető a biztonságos távolságtartás az irodában

A Weston Williamson + Partners építészirodának a biztonságos közlekedésre is van ötlete.

Változhatnak előnyükre az irodaépületek a koronavírus-járvány hatására?

Változhatnak előnyükre az irodaépületek a koronavírus-járvány hatására?

Niczki Tamás, a TIBA Építész Stúdió tervezőjének írása.

Hirdetés