Hirdetés
  • 2016-12-14 22:15
  • Tér

Mosolygó iroda - Danone

A mára klasszikussá vált open-office mellett kisebb megbeszélésekhez kialakított sarkok, de nagy tárgyalók, sőt egy könyvtár és szabadidő szoba is található a Danone új, Váci úti irodájában. 

A mára klasszikussá vált open-office mellett kisebb megbeszélésekhez kialakított sarkok, de nagy tárgyalók, sőt egy könyvtár és szabadidő szoba is található a Danone új, Váci úti irodájában. Az elmúlt évek összes irodaépítészeti  trendje megjelenik itt a svéd Kinnarps tervezőinek jóvoltából.

A Danone egy régi gyárterületen található irodából költözött a Dózsa György út és Váci út keresztőzésében kialakított irodaparkba ezév márciusában. A  cég új otthona, a River Estate irodaépülete, a 90-es évek végi irodépítészeti hullám egyik jeles képviselője. Az ötödik emeleten a Huba utca és Váci út által határolt sarkon, L-alakban helyezkedik el az irodahelység.A fogadó tér piros kanapéja a cég logójából ismert jellegzetes mosolyt formázza. Ezzel átellenben a letisztult vonalvezetésű, elegáns ívű recepciós pult egyértelműen a helység leghangsúlyosabb eleme . Már itt megjelennek a fehér és bézs alapszínek, amik az egész irodában végigvonulnak és neutrális hátteret biztosítanak a vidámságot és frissességet adő, erőteljesebb kiegészítő színeknek. A már említett piros mellett megjelenik a narancs, a napsárga, a zöld és a kék.A recepciótól balra találhatóak a klasszikus irodai funkciók. Az egyéni munkaállomások és a pár fős megbeszélésekhez tökéletes, elszeparált, magas háttámlájú kanapék, amik elegendő intimitást biztosítanak anélkül, hogy megbontanák a tér egységét.  A jobboldali szárnyon helyezkednek el a tárgyalók. Mindegyik szoba egyedi designt kapott, az azonban egységes bennük, hogy egytől egyig a Danone alapfilozófiáját jelenítik meg. A berendezésben utalás történik a természetsségre, a gondoskodásra, lendületre és energiára. A bútorok itt élénk színűek és a berendezés is játékosabb, mint az open-office-ban, ahol ezek az elemek zavarhatnák a koncentrációt.Az tárgyalóktól továbbhaladva érkezünk meg a konyhába, ami méretéből fakadóan összirodai megbeszélésekhez is kiváló. Ezen kívül pihenésre is használható a helység: TV, csocsó asztal, valamint kanapék is helyet kaptak itt. Az iroda látványos elemei az eredeti angol telefonfülkék, amik alkalmasak privát telefonhívások lebonylításához vagy elszeparát munkához is. A Danone iroda egyértelműen követi az új iroda koncepciókat. A munkavállaló kreativitását inspiráló környezet vagy a kifejezetten kis csoportos problémamegoldáshoz kialakított terek a hétköznapi munkát sokkal inkább a emberi interakciók felé terelik. A Kinnarps berendezései jó példaként szolgálnak arra, hogyan támogathatja a háttérből a design bármely iparág munkáját. Nem hivalkodik, de elég kényelmet és funkcionális segítséget nyújt a mindennapi munkához. 

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fenntarthatóság, digitalizálás és kényelem Budapest új irodaházában

Fenntarthatóság, digitalizálás és kényelem Budapest új irodaházában

A Skanska átadta a Nordic Light Trio irodaházat.

Loffice: Új gyerek az osztályban

Loffice: Új gyerek az osztályban

A Loffice új épületéről Winkler Nóra írt az Octogon új számában.

Egy svéd ház, amely sokat tesz a közösségfejlesztésért

Egy svéd ház, amely sokat tesz a közösségfejlesztésért

A nyertes pályázat sikere részben a tervben megfogalmazott társadalmi felelősségvállalásnak köszönhető.

Hirdetés