Hirdetés

Budapest 2000 után

Építészeti témájú publicisztikai pályázat 2000 után épült vagy megújult budapesti épületekről.

A Summa Artium, a Budapest folyóirat kiadója a Magyar Építőművészek Szövetségével és az epiteszforum.hu portállal együttműködésben hirdette meg a „Budapest 2000 után” pályázatot, amelynek célja, a XXI. századi Budapest kortárs építészetének, épített környezetének, urbanisztikai fejlődésének nyomon követése, szakmailag értékes megoldások, fejlődési trendek bemutatása és minél szélesebb körű megismertetése a Budapest folyóirat olvasóival és szélesebb közönséggel, valamint az építészettel kapcsolatos íráskészség és látásmód fejlődésének elősegítése a fiatalabb generáció körében. 

 

Pályázati kiírás

Magyar nyelvű építészeti cikk írása valamely 2000 után épült vagy megújult budapesti épületről, épületegyüttesről, térről, városrészről. A cikk műfaja lehet riport, interjú, esszé, építészet kritika. Az írás terjedelme 8000-10000 leütés minimum 4 darab, maximum 10 darab fotó illusztrációval. Olyan írásokat várnak, amelyek eddig még sehol nem jelentek meg.

Pályázati feltételek

 • Pályázatot nyújthat be: 18-30 év közötti természetes személy állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül.
 • Egy pályázó maximum három pályamunkával nevezhet.
 • A kiíró Summa Artium Nonprofit Kft. és szervező-, együttműködő partnereinek dolgozói, tisztségviselői, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A pályamunkák beadásának feltételei

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat, még nem publikált írással. Szintén kizáró feltétel, ha az írás megjelenés alatt áll. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik. Ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a helyezést érvénytelenítjük, és a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a regisztrációs adatlap hiánytalan kitöltésével kijelenti, hogy a pályamunka saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka és fényképek nem sértik más szerzői jogát. A pályaműben tilos bármilyen, a pályázóra utaló jel feltüntetése. Ennek be nem tartása a pályamű automatikus kizárásával jár. A pályaműveket a budapestfolyoirat@summa-artium.hu e-mailcímre kell beküldeni. A kitöltött regisztrációs lapot ugyanabban az e-mailben, de nem a pályázati anyaggal egy dokumentumban kell küldeni. Ha egy pályázó több versenyművel pályázik, akkor az egyes alkotásokat külön-külön kell regisztrálni ugyanazon jelige sorszámozott változataival. A pályaművek beérkezéséről minden pályázót e-mailben értesítenek! Kérdéseket a fenti e-mail címen lehet feltenni.

A részvétel ingyenes.

Határidők

 • 2019. november 15. 12.00 óra
 • A határidő után beérkezett pályamunkákat nem fogadják el.

Zsűrizés, értékelés

A határidőre beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai az építészkultúra neves hazai szakértői, képviselői:

 • Bálint Imre DLA Ybl Miklós-díjas építész
 • Dr. Buza Péter főszerkesztő, Budapest folyóirat
 • Krizsán András DLA Ybl Miklós-díjas építész
 • Somogyi Krisztina főszerkesztő, epiteszforum.hu
 • Winkler Barnabás DLA Ybl Miklós-díjas építész

A pályaműveket a zsűri az általa meghatározott szempontok szerint rangsorolja. Ez a rangsor lesz a pályázat végleges eredménye. A pályázat kiírója, a Summa Artium felhatalmazza a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján, tetszésük szerint válasszanak a pályaművek közül és ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

Díjak

A pályázat első három helyezettje pénzdíjban részesül, a győztes pályaműveket a Budapest folyóiratban, az epiteszforum.hu és a Magyar Építőművészek Szövetsége kiadványaiban, elektronikus felületein megjelennek. A feltüntetett díjak nettó összegben értendők.

 • I. helyezett: 100.000 Ft
 • II. helyezett: 60.000 Ft
 • III. helyezett: 40.000 Ft
 • Különdíj: a Magyar Építőművészek Szövetsége részéről

Díjátadás

2019. decemberében a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában (Budapest VIII., Ötpacsirta u. 2.).

A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt: A pályázat kiírója jogosult a pályaműveket publikálni a Budapest folyóiratban, a Magyar Építőművészek Szövetsége, valamint az epiteszforum.hu nyomtatott és elektronikus kiadványaiban. A pályázat benyújtója a pályázat kiírója számára kizárólagos és korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. A pályázók által megadott személyes adatokat, elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, és csak a pályázathoz kapcsolódóan használja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki. A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak változtatásának jogát fenntartja.

A részletes pályázati felhívásért kattintsatok ide
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Karim Rashid nyerte Amerika legjelentősebb design díját

Karim Rashid nyerte Amerika legjelentősebb design díját

A designer szerint a formatervezés produktumai mindenki számára elérhetőek kell, hogy legyenek.

Bécs lett a világ legzöldebb városa

Bécs lett a világ legzöldebb városa

A jó példa itt van a szomszédban. 

A világ legjobbjai között a Debreceni Nemzetközi Iskola épülete

A világ legjobbjai között a Debreceni Nemzetközi Iskola épülete

Az A’Design Award versenyen a 40 legjobb építészeti projekt között végzett.

Hirdetés