Hirdetés

La Bottega Pertè - kávészentély Budapesten.

Kicsiny, családias hangulatú kávézók gyűjtőneve a „la bottega” Itália szerte, így kedves olvasó, ha épp Velencében jársz és bottegáznál, ne a Caffè Florianbe menj elsőként, hanem a Cannaregión 1930 óta folyamatosan működő Torrefazione Marchi apró családi kávészentélyébe.

Fotó © Dömölky Dániel

De a bottega-élmény a budapestieknek vagy a fővárosba látogatóknak szintén átélhető, elég betérni a Lánchíd utcában a közelmúltban megnyitott La Bottega Pertè kávézóba. Az ízletes kávék, ínycsiklandó szendvicsek és sütemények élvezete közben a szeriőz belsőépítészet is figyelmet érdemel.

Fotó © Dömölky Dániel

Nem a „látványpatronok” színes-zajos világa a La Bottega, belső kialakításának esztétikai ereje a finom részletmegoldásokban rejlik. Körbepillantva a fal melletti pultokkal, bárszékekkel létrehozott vendégtérben, ahol akár a kirakatban ülve is elfogyasztható a csésze kávé, mintha egy éles-pontos vonalakkal megrajzolt grafika térbeli megvalósulásában időznénk.A pultok lábazata, a székek struktúrája, a rácsszerkezetű polc, a függesz-tékek „pókhálója”, de még a kiszolgálópult hátterének diagonálban felrakott falburkolata is mind-mind ennek a rajzosságnak rendelődnek alá. Így a hely grafikája is, origójában a logó kávészemeket megidéző betűkészletével, s persze a falra felvitt értelmező piktogramokkal kiegészített kávé-menüsorral, ami díszítő, egyúttal játékosan tanító eleme e budai bottegának.

Szöveg: Molnár Szilvia
Belsőépítészet: Bajor Ádám
Belsőépítész munkatársak: Harmat Anna, Lázár István
Arculat: Polgárdi Ákos, Rubik Ágnes
Fotó: Dömölky Dániel 

A cikk nyomtatásban megjelent az OCTOGON magazin 2015/05-ös lapszámában.

 

Ez a cikk nyomtatásban is megjelent az Octogon magazin 121 - 2015/05. lapszámában

A lapszám tartalmából:

Sorsok Háza, Sou Fujimoto, kilátó Galyatetőn, Lauder Óvoda


Megnézem ElőfizetekHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Sokat tanulok az építészektől”

„Sokat tanulok az építészektől”

Beszélgetés Polgárdi Ákos tervezőgrafikussal.

152

152 - 2019/4

Múlt, jelen és jövő - ezek az Octogon Magazin 2019/4-es lapszámának legfontosabb kulcsszavai.  Megmutatjuk a szoftverfejlesztésnek otthont adó Hortonworks irodát, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, de olvashattok a Brunszvik-kastélyról is.

Hirdetés