Napjainkban egymást érik a médiában a szokatlan hőhullámokról, szárazságokról, szélsőséges időjárási eseményekről és hőmérsékleti rekordokról szóló hírek. Erre reflektál a Zsennye Design 2019-es workshopja.

Web:https://www.zsennye.com/
Kezdődik:2019 Szeptember 19. , Csütörtök
Végződik:2019 Szeptember 23. , Hétfő
Hely:Bezerédj Kastély
Település:Zsennye

 

A változóban lévő klíma miatt bizonyos helyeken élelmezési krízishelyzet alakul ki, máshol új lehetőségek nyílnak meg. A globális gazdaság vészes sebességgel használja fel a Föld erőforrásait, közben olykor kihasználva bizonyos csoportok, közösségek kiszolgáltatottságát is.

Ezen jelenségek egy része biztosan az emberi tevékenységre vezethető vissza – azaz a társadalmunk ma rengeteg olyan problémával küzd, amit önmaga okozott. Az Antropocén kor definíció szerint az a kor, amikor az emberiség már a saját maga alkotta kihívásokkal küzd. Hogyan válhat fenntarthatóvá ebben a környezetben az emberi társadalom? Hol kezdődik és meddig tart az egyének és a szervezetek felelőssége? Mi az etikus magatartás egy olyan helyzetben, ahol a globális folyamatok nyilvánvalóan komoly kihívások elé állítják az emberiséget? Mi a szerepe, felelőssége ebben a kontextusban egy designernek?

Ezekre a kérdésekre keresik a választ a 2019. évi Zsennyei Műhely keretei közt – hol holisztikusan közelítve a kihívásokhoz, hol egészen konkrét szinten vizsgálva azokat az eszközöket, amikkel elő lehet segíteni a fenntarthatóságot civilizációs szinten.


Hirdetés