Ismét épületbejáró sétát rendez a Lechner Tudásközpont!

Web:https://www.facebook.com/events/579613569155213/
Kezdődik:2019 Január 10. 17:00, Csütörtök
Végződik:2019 Január 10. 18:00, Csütörtök
Hely:Lechner Tudásközpont
Település:Budapest
Cím:Budafoki út 59., E/3. épület.

 

Téma az az elmúlt 70 év megszűnt állami tervezővállalatainak épülettervei, város- és vidéktervezés, a tervkincs megőrzésének és megosztásának kalandjai a Lechner Tudásközpont tervtárába.

A Lechner Tudásközpont több emeletnyi raktártere több százezres építészeti tervgyűjteményt őriz az államszocializmus időszakának építészetéből, melynek gerincét a megszűnt állami építéstervező vállalatok, házgyárak, poligonüzemek felszámolása során átadott tervállományok és a gazdasági társasággá alakult állami építéstervező vállalatoktól elvont terv- és műszaki dokumentációk, valamint város- és területrendezési tervek adják. A séta során az érdeklődők bepillanthatnak az egykori dohánygyár több emeletnyi raktárterébe, láthatják a sokféle tárolási, raktározási módszert, betekinthetnek néhány érdekes tervdokumentumba. Lehetőség nyílik kipróbálni az eredeti ipari lifteket, amelyeket minden nap használnak és folyamatosan karbantartanak.

A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges, regisztrálni a kommunikacio@lechnerkozpont.hu címen lehet. Maximális létszám 20 fő, a séta időtartama kb. 60 perc. Helyszín: Lechner Tudásközpont Ügyféltér: 1111 Budafoki út 59. E/3-as épület (A volt dohánygyár udvarán hátul található hosszú sárga épület akadálymentesített, rámpás bejárata).


Hirdetés