A Magyar Urbanisztikai Társaság konferenciája a városfejlesztés és a lakhatás összefüggéseiről.

Web:https://urbact.eu/városfejlődés-és-lakáspiac-urbact-szekció-...
Kezdődik:2019 November 06. 10:00, Szerda
Végződik:2019 November 06. 17:45, Szerda
Hely:Danubius Hotel Gellért
Település:Budapest
Cím:Szent Gellért tér 2.

 

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) idén is megrendezi országos konferenciáját, ezúttal a városfejlesztés és a lakhatás összefüggéseinek feltárására. A konferenciához ezúttal az URBACT Program hazai tájékoztatási pontja is csatlakozott egy nemzetközi kitekintést nyújtó szekcióval.

A konferencia kiemelt témája: Válaszok a lakáspiac változásaira és az ebből fakadó kihívások kezelésére.

Milyen a lakható város? A lakhatás gazdasági kérdés vagy alapvető emberi jog, esetleg mindkettő? Mit tehet egy városi önkormányzat az ingatlanpiaci problémák ellensúlyozása, megfizethető lakások elérhetősége érdekében?
 
Az URBACT Európai Városfejlesztési program 2002 óta segíti az európai városokat az alkalmazkodó, fenntartható, integrált várospolitika és városkormányzás kialakításában, a helyi kihívások kezelésében, a jó gyakorlatok átadásában és átvételében.

A 2019. évi urbanisztikai konferencia a sokrétű városi kihívások közül az ingatlanpiaci, lakhatási körülményekre fókuszál. A szekció előadásai bemutatják az URBACT programhoz kapcsolódó városhálózati együttműködések egy-egy külföldi vagy hazai jó gyakorlatát, a partnervárosok helyi ingatlanpiaci tapasztalatait, a hazai otthonteremtés javításáért dolgozó szervezet tapasztalatain keresztül a bérlakás helyzetről is értekezünk, valamint a fejlesztések orientációját digitálisan segítő programba is betekinthetünk. A szekció során gyors helyzetképet kapunk a vonatkozó európai szakpolitikáról a Városi Agenda Lakhatás munkacsoport eredményei alapján. Készülve a következő, 2021-2027-es programidőszak európai városfejlesztési koordinációjára betekintünk a most zajló tervezési folyamatba is.

A konferencia és a szekciók programját itt olvashatod, a rendezvényre itt jelentkezhetsz.


Hirdetés