A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket.

Web:https://www.facebook.com/events/762943527403152/
Időpont:2019 Január 16. 13:00, Szerda
Hely:FUGA Budapesti Építészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Petőfi Sándor utca 5.

 

A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.

A hallgatói pályázat idei résztvevői Graz, Bécs, Budapest, Split, Zágráb, Pescara, Trieszt, Ljubljana, Maribor és Thesszaloniki egyetemeinek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture voltak. Minden kari bíráló két, az elmúlt két év során tervezett munkát választhat.

A Piranesi-díjat 1989 óta évente adják át, ezúttal a 30. alkalommal. A 30. Piranesi-díj zsűrije 2018. november 16-án találkozott Piránban, a Monfort Kiállítóteremben.

A Piranesi-díj 2018 nyertese: Francesca Torzo: n09 - z33 Galéria, Hasselt, Belgium, 2018.

A FUGA-ban már hatodik alkalommal mutatják be az aktuális kiállítást, megtekinthető 2019. február 4-ig.


Hirdetés