Hirdetés

Dél-Korea kortárs építészetét bemutató kiállítás nyílik Budapesten.

Web:https://www.facebook.com/events/490204718233136/
Kezdődik:2019 November 10. , Vasárnap
Végződik:2019 November 10. , Vasárnap
Hely:Bölcs Vár
Település:Budapest
Cím:Szentháromság utca 2.

 

Az elmúlt harminc év legjelentősebb koreai építészeti projektjeit bemutató kiállítás nyílik novemberben 11-én a budapesti Koreai Kulturális Központban.

A tárlat és a hozzá kapcsolódó programsorozat arra keresi a választ, hogy az építészet miként teljesít a globalizálódó világban. A megnyitó előtti hétvégén vezető koreai és magyar építészek, designerek mutatják be az adatvezérelt tervezés és a rehabilitáció témájában megvalósult legújabb építészeti munkáikat.

A tárlat kísérőeseménye a Kortárs Építészeti Központtal (KÉK) közösen szervezett, november 9-én induló kétnapos angol nyelvű szakmai szimpózium, amelyen dél-koreai építészeti projektjei a hazai kontextus felvillantásával nyernek új értelmet, hiszen magyarországi és koreai szakemberek közösen adnak elő az épületrehabilitáció és a digitális tervezés témakörében. Az előadásokon arról lehet bővebben tájékozódni, hogy az adatok és az IoT megoldások hogyan hatnak a kortárs tervezési metodikára. Ezen felül terítékre kerülnek a két ország épített környezetében felmerülő, identitáshoz kapcsolódó kérdések is. A programsorozatot november 10-én Pecha Kucha Night Budapest zárja, ahol Dél-Korea és Magyarország építészei rövid, pörgős előadásokon keresztül közérthetően mutatják be a legújabb építészeti, belsőépítészeti vagy városrehabilitációs törekvéseiket.

A programsorozat helyszínei:

2019. november 9-10. (regisztráció szükséges!): Cosmopolitan Look // Symposium (Helyszín: Bölcs vár, 1014 Budapest, Szentháromság utca 2.)

2019. november 10. (regisztráció szükséges!): Pecha Kucha Night Budapest vol.65 Cosmopolitan Look (Helyszín: Bölcs vár, 1014 Budapest, Szentháromság utca 2.)

2019. november 11. – 2020. február 28.: A kortárs koreai építészet kozmopolita arca // 1989-2019 (Helyszín: Koreai Kulturális Központ, 1023 Budapest, Frankel Leó út 30-34.)

A részvétel minden eseményen ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.


Hirdetés