Hirdetés

A The Budapest New Technology Meetup Group és a Pecha Kucha Night Budapest közös eseménye 2019. február 19-én visszatér.

Web:https://www.facebook.com/events/288307948522855/
Időpont:2019 Február 19. 20:20, Kedd
Hely:TRIP
Település:Budapest
Cím:Szilágyi Dezső tér, 2-es móló

 

A rövid, pörgős előadások most is az építészet-design-képzőművészet és az IT közös metszéspontjairól fognak szólni: a Pecha Kucha és a Meetup egy-egy előadó párosa azonos témafelvetés mellett mutatja be saját izgalmas projektjét.

Közös metszéspont például a termékfejlesztés során felmerülő különleges precizitás, melynek haszna nemcsak új tárgyak megjelenésében, hanem az IT rendszerek felépítésében is külön értelmet nyer. A jövő mindenkit foglalkoztat: vajon milyen lesz a jövő robotja és élelmezési rendszere? De arról is szó lesz, hogy hogyan tekint a városra mind az informatika, mind az építészet külön játszótérként, és hogy ebben a keretrendszerben milyen új szolgáltatások és projektek valósulnak meg a közeljövőben!

A Pecha Kucháról

A Pecha Kucha olyan nyílt fórum, amelyen fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint kilencszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. Az este folyamán többek között terítékre kerülnek majd építészeti, urbanisztikai projektek, technikai innovációk és kreatív ötletek, amelyek kicsivel jobbá, élhetőbbé és nem utolsó sorban érdekesebbé teszik környezetünket.

A szabály pedig a régi: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig. A Pecha Kucha estek magyarországi megvalósítója a Kortárs Építészeti Központ.

A NewTech Meetupról

A The Budapest New Technology Meetup Group találkozóin összehozzák Budapest technológiai érdeklődésű közösségét, akik rövid demókat és prezentációkat mutatnak be egymásnak új és izgalmas technológiákról. Céljuk, hogy új megközelítések megismerésén keresztül szélesítsék látókörüket, ihletet nyerjenek, és összehozzák a közösség tagjait egymással. Az előadások témái széles körből kerülhetnek ki, hallhatunk például a legújabb blockchain projektekről, biotechnológiai kutatásokról, médiaművészeti installációkról, vagy technológia központú szociális vagy politikai projektekről.

Belépő: 1.500 Ft


Hirdetés