Hirdetés

Web:https://www.gica.hu/about-us
Kezdődik:2019 Október 01. 20:00, Kedd
Végződik:2019 Október 02. , Szerda
Település:Budapest
Cím:Fényes Adolf utca 21.

 

A Godot Galéria sikeres fennállásának 20. évfordulója alkalmából, tevékenységi körét kitágítva a magyar képzőművészeti élet újabb színfoltjaként hozta létre a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (Godot Instutute of Contemporary Art - GICA) 2019-ben. Az Óbuda szívében, a Goldberger gyár történelmi helyszínén létesített, magánkezdeményezésre épülő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret biztosít a művészek, kurátorok és az érdeklődő nagyközönség számára egyaránt.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet  1100 négyzetméteres összterületével, 700 négyzetméteres csarnok terével és a közvetlenül hozzá tartozó négyszintes épület egységével egyedül álló független képzőművészeti intézményként működik ma Magyarországon, ahol projekt room-ok és műterem lakások szélesítik a lehetőségek palettáját.

„Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására

írja a Gica.hu. – A Godot Kortárs Művészeti Intézet fejlesztését és fejlődését organikus módon, lépésről lépésre tudjuk felépíteni. Bízunk abban, hogy munkánk során kiérdemeljük látogatóink és támogatóink bizalmát, annak érdekében, hogy az elgondolásunkhoz vezető utat felgyorsítsák.”

A hivatalos megnyitó egyben a 4. Godot Young Generation Art Fair megnyitó eseménye is lesz.


Hirdetés