Kortárs butik a Resident Art Budapest szervezésében

Web:https://residentart.com/
Kezdődik:2020 December 03. 12:00, Csütörtök
Végződik:2020 December 22. 19:00, Kedd
Hely:A.P.A. Galéria
Település:Budapest
Cím:Horánszky u. 5.

 

A megpróbáltatásokkal és szokatlan helyzetekkel teli idei évben a korabbiakban megszokottnál is színvonalasabb art fairrel készül a Resident Art Budapest. Olyan anyagot állított össze a galéria, mely a friss művek mellett száz olyan alkotást is bemutat, amelyeket majd másfél generáció választ el a jelentől. Így született meg a Ma kortárs, holnap klasszikus... című válogatás.

"Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié, így abban is, hogy ezeknek a már-már klasszikus művészeknek is vannak olyan műveik, amelyek elérhetőek egy alkalmi vásárló, vagy egy kezdő gyűjtő számára is. Ezekkel a képekkel együtt élni nem csak felemelő érzés, hanem büszkeség és kiváltság is egyben, hiszen nem csak a történelem egy szeletének válhatunk részeseivé általuk, hanem – akaratlanul – meg is valósítjuk azt az álmot, amiről ők a hetvenes-nyolcvanas években ábrándoztak; egy új képi nyelv, egy új formavilág széles körben való elterjesztését és közkinccsé tételét. Hiszen a sokszorosított grafika (szitanyomat, ofszetnyomat, fotókollázs, litográfia) célja éppen ez volt: olyan, nagy példányszámú egyedi alkotás létrehozása, amely elegendő munícióval szolgál egy szélesebb piac ellátására is" - olvasható az esemény facebook oldalán. 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel rendkívüli meglepetéssel készülnek a szervezők: limitált példányszámú művészi szájmaszkokkal, melyek nem csak egyedi darabok, de lenyomatai is egy rendkívül furcsa időszaknak, amelyre remélhetőleg rövid idő múlva már csak a múlt egy darabjaként fogunk emlékezni.

Kurátorok: Bánki Ákos képzőművész, Schneller János művészettörténész


Hirdetés